Akik farkast kiáltanak…

Ismét sikerült a legképtelenebb hazugságokkal betámadni a nemzeti oldal nagyágyúit a mutyikormány csahosmédiumai részéről. Avagy mit és hogyan manipulál a kormány médiagépezete?

A nőgyűlölő Zubor Zalán egy évvel ezelőtti, lejárató szándékú cikke után ezúttal a Ripost nevű, Fideszhez közeli szennyoldal firkászát bérelték fel, hogy „tényfeltárjon” a Jobbik és a vele állítólag együttműködő szervezetek berkeiben. A március 15-i zsongás előtt évek óta esedékes egy szaftos politikai „leleplezés”, az isaurás fantáziálásairól tanúságot tevő – és „tudósítását” álnéven előadó – Gergényi István pedig messze túlteljesítette megbízását. Harmatgyenge titkosszolgálati munka leadott anyagainak debil montázsolásaként szó van itt „dzsihadista összeesküvéstől” kezdve a „raszputyini befolyásig” mindenről, és bár úgy gondolnánk, hogy az efféle, brazil szappanoperai forgatókönyvírókat megszégyenítő képzelgéseknek normális ember nem ad hitelt, a „hír” egészen a köztévéig menetelt.

Rögtön látszik, hogy kigondoltan felépített támadás ez a mutyikormány csahosmédiumai részéről,

akik a kubatov kutyák demokrácia elleni támadásánál kussoltak, most viszont hisztérikusan hallucinálnak egy Jobbik mögötti „halálkommandóról”. Nem vitás, hogy a migránskérdéssel egyre kevésbé tudja hergelni a választókat a Habony Propaganda Zrt. Így az egyre csökkenő népszerűségű kormánypártnak új ellenségeket kellett kreálnia, hogy elterelje a figyelmet az ország válságos állapotáról. A „polgári Magyarország” elaljasult médiagépezete beindult. Először a milliókból összerakott, mégis tökéletesen népszerűtlen, Ómolnár-féle online fosbulvár jelentette meg a cikket. Ezt „hirtelen gyorsasággal” vette át az internet leggyűlöltebb szennyportálja, a G. Fodor-féle 888.hu, ahol már mint kész tényeket közölték a Ripost tételes hazugságait. Az igazi nehéztüzérség pedig csak ez után jött. Az ország második legnézettebb csatornáján, az Andy Vajna-féle TV2-n, az esti híradóban ajvékoltak a bérrettegők, végül pedig az Orbán Viktor valagában sátrat vert királyi egyes is tudósított amolyan „hihetetlen veszélyekről”. Sokat elmond a hírközlés színvonaláról és a bolsevista korszakot idéző, egy kézben összpontosult médiabirodalomról, hogy

egy noname bulvár oldal szardobálásából is szemrebbenés nélkül országos hírt varázsolnak, ha az éppen a kormány érdekét szolgálja.

Tipikus médiahúzás, hogy a rémhíreket egy harmadrangú oldalon kezdik el terjeszteni, aminek túlkapásaiért nevesebb és minőségibbnek tartott lapoknak és tévécsatornának már nem kell felelősséget vállalnia.

Habony Árpád (clicks: 23)

Persze nem ez az első megszerkesztett támadás a Jobbik, a vele laza szövetségben lévő HVIM és a volt Atilla Akadémia ellen. Annyi a különbség, hogy ezek eddig a szisztematikusan országzüllesztő balliberális sajtó irányából jöttek. Most viszont beigazolódott, hogy a kormány közeli értelmező hatalom szemernyit sem marad el aljasságban és hazudozásban az újságírók söpredékét meleg otthonnal kínáló, közismerten káoszteremtésre szakosodott honlapokétól (index, 444, 24.hu, stb.).

A szokásos elemek mellé behozták még a „halálkommandós” szálat, vagyis egy „paramilitáris” szervezettel, a Farkasokkal próbálják összemosni a Jobbikot és a Baranyi Tibor Imre és Vona Gábor által alapított hiánypótló iskolát. Valószínűleg azt gondolják, hogy ezzel a húzással több legyet üthetnek egy csapásra. Belviszályt szíthatnak a Jobbikban és az úgynevezett nemzeti oldalon, hitelteleníthetik a több szavazót bevonzani akaró „néppártosodási” törekvéseket, illetve negatíve mutathatnak be olyan személyeket és kezdeményezéseket, akik és amik – a kormányéval ellentétben – az ország problémáinak tényleges orvoslására törekednek.

Így válhatott a Vona Gábornak

jó szándékból tanácsokat adó, figyelemre méltó meglátásokkal rendelkező, lelkiismeretes és komoly munkájáról ismert Baranyi Tibor Imréből

egy minden szálat kezében tartó gonosz manipulátor. Így válhatott a rendkívüli jelentőségű könyvek kiadásával foglalkozó (egyébként már 15 éve megszűnt) Metafizikai Hagyomány Egyházából egy bizarr „főpap” szektájának központja. Így válhatott a színvonalas politikatudományi és filozófiai képzést nyújtó, a liberális közoktatás agymosását némileg ellensúlyozni kívánó Atilla Király Akadémiából egy „terrorcsoport” elméleti megalapozó bázisa. Így lett a tehetséges fiatalok sorsa iránt nem közömbös Vona Gáborból egy titkos hadsereg főparancsnoka. Így vált az ország egyik legkiválóbb és legtermékenyebb vallásfilozófusából, Horváth Róbertből egy kétesen megítélhető birodalmi hadvezér „imádója”. És végül így lett a Farkasokból, egy harcászat iránt érdeklődő lelkes csapatból már-már nemzetbiztonsági kockázatot jelentő „dzsihadista” szervezet. (A pénzügyekkel kapcsolatos TV2-ős manipuláció már csak hab a tortán, ugyanis a nekik tulajdonított 47 milliós  összeget nem az Akadémia, hanem az ugyanilyen nevű, de hozzá semmilyen módon nem kapcsolódó Népfőiskola kapta.)

Noha a Farkasok vezetője és a Jobbik is közleményt adott ki az ügyben, melyben tételesen cáfolták a bulvármédia hazugságait, a lapok és tévécsatornák továbbra is okádják magukból a szemtelen rágalmakat. Pedig a vádak jobbára szinte szó szerint át lettek véve korábbi karaktergyilkossági kísérletekből és lejárató cikkekből, amelyek esetében a hamisan vádoltak több sajtóhelyreigazítási pert is nyertek, és részletes közleményekben cáfolták az őket ért rágalmakat. A Magyar Hírlap a Pozsonyi Bucótól már megszokott félrebeszéléseket igazította helyre. A Szent Korona Rádió a volt Atilla Király Akadémával kapcsolatos pletykákat tisztázta. Mi magunk pedig több ízben rámutattunk, hogy a Jobbik és Baranyi Tibor Imre viszonyával kapcsolatos okoskodások nem mások, mint a szabadjára engedett és rosszhiszeműséggel táplált képzelet szánalmas kifejeződései. (Lásd a Köves Slomóval kokettáló Abloncy Bálint szájtépésével és a HAHÁ-s ügyben egy egész ország előtt leégő Kálmán Attila agymenésével kapcsolatos írásainkat.) Nincs szó tehát dzsihadizmusról, arról meg végkép nincs, hogy ennek szellemi vezére Baranyi Tibor Imre lenne, akinek egyébként sincs olyan befolyása a pártra, mint azt némelyek gondolják.

De hát mit érdekli a hatalmukat egyre szemérmetlenebbül fitogtató médiavezéreket az igazság?

Szennypolitikai bulvár ez, mosdatlan szájú parasztfirkászok szutykos perisztaltikai zárszámadása. Hogy egy ekkora szar, hogy jut el a köztévé esti híradójáig, hűen tükrözi a jelenlegi trágyagödör mélységű közállapotokat. De az idő nekünk dolgozik, és a felszín alatt felgyűlt népharag egyszer eljut a forráspontig. Lehet, hogy nem ez az eset az utolsó csepp a pohárba, de egy jelentős csepp. Hiszen ne szépítsük, a kormány közeli médiamameluk rátámadt, tiszta szándékú, hazájukért tenni akaró emberekre, csoportokra. Félelmet kelt, rágalmaz, összemos, hazudozik szavazatokért cserébe. De talán ideje lenne lassan újraolvasniuk a mesét, hogy mi lesz annak a sorsa, aki állandóan ok nélkül farkast kiált…

Hámory Dénes, Réb István