Raboskodó bajtársainkért rúgtuk a bőrt

Március hatodikán nyolc csapat részvételével zajlott le a Pest megyei régió tagszervezetei által rendezett jótékonysági focikupa, melyet a román hatalom által meghurcolt székely bajtársaink megsegítésére szerveztünk a Veresegyháza melletti Szadán.

A borús, esős idő nem szegte senki kedvét, és a 9:45-re kihirdetett megnyitóra már minden nevező csapat képviseltette magát. A tornán a főszervező HVIM mellett elindult a Skins4Skins, a Jobbik Ifjúsági Tagozata, az Ultras Munkás Pécs, a PSG Boys, a Kispest Honvéd FC és két, székelyföldet képviselő formáció, a Csillagösvény és a Hejj-Hejj Udvarhely csapata.

Incze Béla megnyitó beszédében felvázolta, miért is döntöttünk a torna megszervezése mellett. Mozgalmunk a sport erejével kívánja felhívni a figyelmet a székely hazafiakat ért igazságtalanságra, ennek jegyében zajlott le a szentesi fekvenyomó bajnokság, valamint Székelyföldön egy küzdősport gála, egy focikupa, és egy fekvenyomó verseny. A következő hetekben országszerte további sportesemények várhatóak, érdemes lesz tehát figyelemmel kísérni programjainkat!

IMG_7279Incze Béla a HVIM Pest megyei vezetője nyitotta meg a rendezvényt.

Visszatérve a focikupára, a műfüvön rendezett tornán két csoportban küzdöttek a csapatok kétszer tíz perces játékidővel. A csoportmérkőzések rendben lezajlottak, a játékvezetőknek nagyon kevés dolguk akadt, hiszen a játékosok is tudták, hogy bár fontos a győzelem, azért mégis egy jótékonysági kupáról van szó.

IMG_7219

Szép játék és gyönyörű gólok jellemezték az összecsapásokat, mindenki igyekezett odatenni magát néha több, néha kevesebb sikerrel, de az akarattal nem volt gond sehol. A sűrű program miatt nem volt lehetőség hosszabb pihenőre a meccsek között, de a csapatok fegyelmezettek és pontosak voltak, így nem kellett komolyabb csúszástól tartani.

IMG_7290IMG_7310 IMG_7336 IMG_7375 IMG_7414
01 02 03 04 Névtelen

A csoportküzdelmek után a helyosztók következtek, így minden együttes minimum négy mérkőzést játszhatott. A nem csak sikerre éhes játékosok pedig a vármegyések által főzött paprikás krumplival lakhattak jól.

IMG_7467

Az elődöntőben parázs összecsapásokra lehetett számítani, hiszen a két székely csapat vívta az egyik mérkőzést, és a két szurkolói együttes a másikat. A Hejj-Hejj Udvarhely – Csillagösvény találkozót az udvarhelyi csapat nyerte meg, míg a Pécs – Kispest összecsapásból a fővárosi piros-feketék jutottak a döntőbe. A pécsiek végül nem utaztak hiába, és a harmadik helyezettnek járó serleggel távozhattak, miután izgalmas, szoros meccsen sikerült legyőzniük a Csillagösvényt. A döntőben az Udvarhely és a Kispest nem bírt egymással, a rendes játékidő után 2-2-re álltak, így öt perces hosszabbítás következhetett, melyben csak a székelyek tudtak a kapuba találni, így ők vihették haza a győztesnek járó trófeát!

 

IMG_7655

A beszámoló második feléért, további képekért kattints a hivatkozásra!

(Pest megyei HVIM – Mi Magunk – SZKR)