Georg Spöttle: pénzért jönnek a migránsok

Spöttle: “Ezek a pénzért jönnek, nem azért, mert menedéket keresnek, azt megkaphatnák Görögországban és Törökországban. Ezeket az embereket egyértelműen a gazdasági érdekek motiválják” 

 

 

Megszokott közel-keleti, ázsiai vagy afrikai országokban, hogy a személyi okmányokban január 1-je szerepel születési időpontként – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Nem mindenhol van olyan önkormányzati rendszer, mint nálunk. Kis falvakban 2-3 évente jön egy ügyintéző, megkérdezi, mikor született a gyermek, azt mondják, hát akkor, amikor hideg volt, és beírják a január 1-jét – magyarázta annak kapcsán, hogy Szerbia és Macedónia nem enged be migránsokat, mondván, hamisak a papírjaik, mindegyikben január 1-je születési időpont szerepel.

Európa elkésett, rengeteg idegen harcos, bűnöző jöhetett át, ezt nemcsak az olasz titkosszolgálat állítja immár, hanem Philip Breedlove NATO-főparancsnok is – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is: rengetegen érkeznek az utóbbi időben Marokkóból és Algériából Németországba, és trükkös lopásokból élnek, a lakosságnak és a rendőrségnek pedig „nagyon tele van már a hócipője velük”, mert többnyire kiskorúakról van szó, akiket ki sem lehet toloncolni.

Most elkaptak egy 16 éves marokkói srácot, aki regisztráltatta magát három országban, mindenhonnan kapja a segélyt, és közben utazgat. Volt Barcelonában, Brüsszelben, Párizsban, vagyis „kis világkörüli úton van az adófizetők pénzén”. Ez eléggé kiveri a biztosítékot azok között, akik Németországban adóznak – tette hozzá.

Megemlítette azt is: Törökországból a migránsokkal sok olyan ember visszatér Németországba, akiket korábban kiutasítottak. Az utóbbi időben Indiából, Nepálból, Algériából, Marokkóból jött sok migráns. Sokan az otthoni keresetük három-négyszeresét kapják meg Európában segélyként, vagyis három-négyszerese ez életszínvonaluk, mintha otthon maradnának – emelte ki a szakértő.

Görögországban szerinte immár több mint 25 ezren „sátraznak”, és „ez bármikor robbanhat”. Ha hónapokig lakom egy athéni közparkban, akkor az azért nem olyan nagy „flash”. Biztos, hogy lesz közöttük egy-két hangadó, és meg fognak indulni. Eddig azt tapasztalták, hogy erőszakkal elérnek mindent, úgyis átmennek a határon, „Merkel a mi anyukánk”. (…) Erre építenek, hogy itt vagyunk mi 20 ezren, és van az a pár száz rendőr, katona, aki úgysem fog minket feltartóztatni. A kérdés az, hogy bevetnek-e olyan technikai eszközöket, akár lőfegyvert is, amivel megállítható ez a hatalmas tömeg – fogalmazott.

A migránsok a gazdag országokat célozták meg, eszük ágában sincs olyan országokba jönni, mint Magyarország, ahol nincs több száz eurós szociális segély. (…) Ezek a pénzért jönnek, nem azért, mert menedéket keresnek, azt megkaphatnák Görögországban és Törökországban. Ezeket az embereket egyértelműen a gazdasági érdekek motiválják – szögezte le.

Georg Spöttle az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook oldalán:

“Trükkösen lopnak a migránsok
Rengeteg észak-afrikait fogtak el az elmúlt hetekben trükkös lopás és zseblopás miatt német nagyvárosokban. Általában ketten dolgoznak fizetős parkolókban.
Amikor a gyanútlan sofőr kiszáll, hogy megvegye, a parkolójegyét az automatából vagy azt mobiltelefonnal kifizesse, odalép hozzá az a migráns, akinek a feladata az elterelés. Vagy egy térképet tart az áldozat orra alá és információt kér, de gyakran egy slusszkulcsot lóbál és megkérdezi az autóst, hogy ő ejtette-e el.
Ügyesen kialakít egy beszélgetést, miközben társa villámgyorsan átnézi a nyitva hagyott járművet. Táskák, mobiltelefonok és minden más érték pillanatok alatt gazdát cserél. Az ügyesebbek még ki is zsebelik az autóst, főleg a farzsebben hordott pénztárcák számítanak könnyű zsákmánynak.
Csak Dortmundban 30 marokkói ül vizsgálati fogságban ilyen típusú bűncselekmények elkövetése miatt.
Félő, hogy a metódus eljut Magyarországra is…”

Georg Spöttle az M1 Ma reggel című adásában:

(Hirado.hu nyomán –  SZKR)