Videóval frissítve: A tiszavasvári cigánysoron Zagyva, Orosz és Volner tesznek rendet

Hahó, cigánysor! A társadalmi együttélésnek vannak szabályai! – körülbelül erre hívja fel a figyelmet az az Orosz Mihály Zoltán, Volner János és Zagyva György Gyula nevével fémjelzett csapat, amelyikkel Tiszavasvári önkormányzata együttműködési megállapodást kötött.

Frissítés – Az Átlátszó ügynökszervezet is kiadta a maga videóját a témában:

Zagyva Gy. Gyula Facebookján a következő kommenttel tette közzé:

“Rémhírt terjesztettek a a bűnözés felszámolását nem akaró cigány jogvédők.
Az Átlátszó újságírója akárhogy igyekezett ebben a videóban úgy beállítani, hogy mi mekkora Istencsapást viszünk Tiszavasváriba, aki megnézi, látni fogja, hogy mi az igazság!
Egyébként érdemes figyelni, hogy amikor elmondom, hogy az uzsorát fel kell számolni, mert többek között az az alapja a nyomornak, kiknek nem tetszik…”

Korábban írtuk:
Együttműködési megállapodást kötött Tiszavasvári az Érpataki Modell profi alkalmazóiból összeállított csapattal. Az önkormányzat a mai napon döntött arról az előterjesztésről, amelyet a város jobbikos polgármestere, Dr. Fülöp Erik terjesztett elő. Ennek értelmében a korábban a “nehéz körülmények között élő, elsősorban romák lakta településrészeken uralkodó embertelen körülmények megszüntetése” érdekében megfogalmazott cselekvési terv a gyakorlati fázisába lép.

A cigányság antiszociális és embertelen körülmények között élő rétegének felzárkóztatása érdekében tett előremutató kezdeményezést még a képviselő-testület független képviselője, Balogh Sándor is majdnem jól megfogalmazta. Ő a szon.hu-nak így kommentálta a hírt: “ha a megállapodást megkötik, a Tiszavasváriban élő romák elveszítik otthonaikat, a gyermekeik állami gondozásba, ők pedig börtönbe kerülnek”. Mint mondtuk, ez majdnem jó, ugyanis, aki reálisan ismeri Orosz Mihály Zoltán munkásságát, amelyet a cigány-magyar együttélés valódi megoldásáért végzett Érpatakon és számos más településen a különböző terepgyakorlatai során, az pontosan tudja, hogy a mondat így hangzik helyesen:

ha a megállapodást megkötik, a Tiszavasváriban élő tisztességtelen, bűnöző életmódot folytató, a közösséget romboló romák elveszítik otthonaikat, a gyermekeik állami gondozásba, ők pedig börtönbe kerülnek.

Ha valaki esetleg otthoni/romkocsmai/szerkesztőségi kényelméből eddig még mindig csak félrenézett volna, amikor a hazánkban élő jelentős számú cigány lakosság életkörülményeivel kellett szembesülni, és cigánysort – a maga törvénytelenségeivel és az ott élő gyermekek számára élhetetlen környezetével – még csak hallomásból ismert, akkor annak az együttműködés megszületése kapcsán nem a rettegést, hanem az Érpataki Modell tanulmányozását ajánljuk. Bele lehet kötni Orosz Mihály Zoltán, Zagyva György Gyula és Volner János egyes szerepléseibe, lehet ezzel nézettséget generálni, csak érdemes volna tájékozódni arról is, hogy miket tettek le az asztalra, és milyen eredményeket értek el a cigány-magyar együttélés megoldásában, a bűnözés felszámolásában, a cigányság antiszociális rétegének integrálásában.

Hogy Tiszavasváriban mi várható, arról a jobbikos polgármester egy videót is közzétett:

(Alfahír nyomán Rendnek kell lenni! – Szent Korona Rádió)