Drogos cigány miatt nem indult el a HÉV

Állt a bál az Örs vezér terén a menetrend szerinti HÉV-en, de ezúttal nem a Kormány és a Főváros vezetése miatti külön harc, hanem egy drogos cigány miatt, aki egyszerűen nem engedte, hogy becsukja a vonatvezető az ajtót.

Így a szerelvény pedig nem indulhatott el menetrend szerint.

A vonatvezető többször felszólította a hangosbemondón keresztül a láthatóan valamiféle szer hatása alatt álló férfit, hogy fejezze be, amit művel, ám azt nem érdekelte, sőt, egyre agresszívebb lett. Végül az utasok próbálták meg letuszkolni a járműről a drogos cigányt, aki válaszként több utast is megtámadott. Az incidensnek végül a kiérkező Önkormányzati Rendészet emberei vetettek véget. A bedrogozott cigány a felvételen 0.36-tól látható, amikor a hatóság emberei előtt kezd el mutogatva fenyegetőzni. Mint az a videón is látszik, nem egyedül van, egy négy-öt fős banda tagjaként zavarja az utazók mindennapjait a HÉV végállomáson.

A járat indulása után a vonatvezető a hangosbemondón kért elnézést újra az utasoktól, majd jelezte, hogy a társaság rendszeresen zaklatja az állomás utasait, ám a rendőrséget hiába hívják, ki sem jönnek, ezért megkérte a jelen lévő utasokat, hogy ha látják a társaságot, tegyenek bejelentést, hátha akkor hajlandó lesz végezni a hatóság a munkáját. Az eset egyébként azért is elgondolkodtató, mert hosszú perceken keresztül tudta egy drogos férfi visszatartani a HÉV szerelvényt, tette mindezt csúcsidőben, Budapest egyik csomópontjában. Belegondolni is szörnyű, mi lett volna, ha nem egy drogos cigány, hanem egy közel keleti „agysebész mérnök” lett volna az emberünk…

(Rendnek kell lenni! – SZKR)