Börtönnel fenyegetik a HVIM spanyol szövetségeseit

Múlt hétfőn (2016. 01. 18.) kezdődött meg a tárgyalássorozata azoknak a spanyol hazafiaknak, akik még 2013 szeptemberében megzavarták a katalán szeparatisták egy rendezvényét Madridban.

A baloldali katalánok mögött Spanyolországban működő szabadkőműves fedőszervezetek állnak, így a kormány 1975 óta semmit nem tesz annak érdekében, hogy megakadályozza az ilyen eseményeket.

A “Blanquerna-ügy” (Madridnak ebben a központi negyedében került sor a gyűlésre) tárgyalása az előzetes tervek szerint nyolc napig tart. A bíróság az első tárgyalási napon kinyilvánította, hogy „demokráciára mért legnagyobb csapásként” tartják számon a szeparatista gyűlés megzavarását, annak ellenére, hogy ott erőszakos cselekményre nem került sor.

A gyűlést a „La España en marcha” nevű ernyőszervezet tagjai zavarták meg. A hazafiak élén Pedro Chaparro állt, aki most az ügy első számú vádlottja.  Chaparro a Democracia National nevű spanyol mozgalom oszlopos tagja is egyben, mely Mozgalmunk testvérszervezete.
76230_501234466562184_272977309_n

A nemzeti érzelmű csoportok tagjai az egységes Spanyolország iránti szeretetük által vezérelve jelentek meg a katalánok rendezvényén, jelezve ezzel, hogy nem fogják tétlenül nézni Spanyolország szétszabdalását.

Mozgalmunk őszintén reméli, hogy a spanyol igazságszolgáltatás nem azokat fogja büntetni, akik hazájuk érdekeit szem előtt tartva cselekedtek. Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy a szeparatista törekvések hová vezetnek, hiszen országunk 1920 óta nem egységes. Kitartást kívánunk spanyol bajtársainknak! Fel a Győzelemre!

8zocae

(Democracia National nyomán Fővárosi HVIM – Mi Magunk – SZKR)