Becsület Napi megemlékezés Budapesten

2016-ban sem maradhat el a kegyeleti megemlékezés az Európát és szülőföldjüket védelmező budavári kitörésben résztvevő hősökről.

A Becsület Napja néven köztudatba került ünnepség, melyet a hungaristák keltettek életre, több, mint 15 éve, napjainkra a magyar jobboldali identitás részévé vált szélesebb nemzeti körökben is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy évek óta egyre többen érzik szükségét annak, hogy elhelyezzék a megemlékezés virágait és mécseseit szerte a Kárpát-medencében. Ezért a szervezők várnak a rendezvényre minden jobboldali illetőségű szervezetet és magánszemélyt egyaránt.

A megemlékezés helyszíne: Kapisztrán tér, Budapest 1014
Időpont: 2016. február 13 (szombat);
Gyülekező: 14:00-tól, kezdés: 15:00

A megemlékezés a Magyar Nemzeti Arcvonal, a Pax Hungarica Mozgalom és a Hungária Skins szervezésében kerül megrendezésre. A rendezvény bejelentését a BRFK tudomásul vette.

Házirend a résztvevők számára:

– A szervezők elvárják a rendezvényen részt venni szándékozóktól a fegyelmezett, a megemlékezés kegyeleti jellegéhez méltó magatartást.
– A rendezvény kezdetétől a végéig tilos a dohányzás, alkoholfogyasztás; utóbbi pedig az emléktúrán is résztvevők számára a túra befejezéséig.
– Csak a rendezőséggel előzetesen egyeztetett zászlók és transzparensek használhatóak.
– Koszorúzási lehetőség csak a meghívott szervezetek képviselői számára lehetséges, más szervezeteknek és magánszemélyeknek a rendezvény után lesz erre lehetősége.
– Megkérünk mindenkit, hogy a hatályos törvények betartását tartsa szem előtt érkezésnél, a rendezvény ideje alatt valamint távozásnál is, a rendőrséget ne provokálja. Így tilos az arcok eltakarása, valamint közveszély okozására alkalmas, fegyvernek minősülő eszközöket, valamint pirotechnikai eszközöket hozni.
– A résztvevők számára felvételek készítése, a mobiltelefonok használata tilos a megemlékezés alatt.
– A sajtónak csak azon képviselői mozoghatnak az alakzaton belül, akik erre előzetesen engedélyt kaptak.
– A sajtónak nyilatkozni egyedül csak a rendezvényt bejelentőnek szabad.
– Kérdés, probléma, rosszullét esetén a rendezőkhöz kell fordulni.
– Akik a házirendet megszegik, provokatív viselkedést tanúsítanak, azokat a rendezőség eltávolítja az eseményről.

Az emléktúra a rendezvény befejezte után indul.

A megemlékezés kegyeleti jellegéhez méltó, fekete öltözék ajánlott a résztvevőknek.

További információ: [email protected]

Az esemény FB oldala: Kattintson ide!

(Kitartás nyomán SZKR)