Felháborító: 3 év letöltendőt kapott a “futballhuligán”

A Pesti Központi Kerületi Bíróság félóra alatt lezavart tárgyalással 3 év letöltendő börtönt szabott ki Czifrák András újkígyósi illetőségű “futballhuligánra” hivatalos személy ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt.

Az ítélet szerint Czifrák azzal valósította meg ezt a bűncselekményt, hogy a 2015 szeptember 8-i román-magyar focimeccs előtt, a Népligetben kitört garázda jelenetek közepette “megfenyegette” a rendőröket. Bűnösségét az ügyészség által előterjesztett rendőrségi videófelvétel “támasztotta alá”.
A felvételen az látható, hogy a Népliget szélén, a sörözőknél gyülekező tömegre a rendőrök mindenféle felszólítás nélkül könnygáz-gránátokat kezdenek lőni, majd egy ott békésen, a pultot támasztva beszélgető társaságot gázspray-vel is lefújnak. A provokálásra a tömegből többen kiabálni kezdenek, integetnek a rendőrök felé, köztük Czifrák is. A felvételen jól látható, hogy a dühös férfi felkap a földről egy széttaposott papírpoharat, és feldobja a levegőbe, ám az egy-két lépésre a földre hullik, meg sem közelíti a rendőröket.
A tárgyalást mindvégig nyílt elfogultsággal vezető bíró szerint ez a magatartás “megfélemlítő” volt a páncélba öltözött rendőrök számára, Czifrák “fenyegetéssel” követte el a bűncselekményt, és azért kell ilyen súlyos büntetést kiszabni, hogy “példát statuáljon”. Az nem zavarta a bírót, hogy az “erőszak” fogalmát a Büntető Törvénykönyv pontosan definiálja, és pusztán kiabálással nem lehet elkövetni…
A brutális és igazságtalan ítélet ellen a vádlott természetesen fellebbez. Indokolásában azt a kérdést is felteszi: hogyhogy súlyosabb büntetést kapott, mint az a férfi, aki valóban utcakövekkel dobálta meg a rendőröket? Hiszen az csak két évet “ért” ugyanezen bíróság előtt.
Czifrák András ügyéről kedden a HírTV Riasztás című műsorában is látható lesz egy összeállítás, benne az állítólagos “erőszakot” bizonyító felvétellel.
(Szent Korona Rádió)