Életellenes bűntettet követtek el a Tolvajkergetők?

Karácsony alkalmából nemcsak a már megszűnt Tolvajkergetők Facebook-oldalát tiltották le immár rutinszerűen – ismét a “közösségi irányelvek” megsértésére hivatkozva, bármit jelentsen is az – de a bíróság is úgy döntött, még súlyosabb bűnhalmazatot kíván a csapat nyakába varrni, amiért 2015 áprilisában betörték az orrát egy agresszív, drogok és különféle gyógyszerek hatása alatt álló kerékpártolvajnak.

A Budakörnyéki Járásbíróság arról értesítette a jelenleg csoportosan elkövetett önbíráskodás, súlyos testi sértés és garázdaság miatt eljárás alá vont négy vádlottat, hogy cselekményük minősítése “eltérhet a vádiratban foglaltaktól”, ezért az eljárást a továbbiakban a Budapest Környéki Törvényszék folytatja.

Megyei törvényszék elsőfokon főleg életellenes bűncselekmények ügyében jár el. Ide tartozik az életveszélyt okozó testi sértés és annak kísérlete. Valószínűleg ez ezzel akarják hamarosan megvádolni a Tolvajkergetőket az eddigi súlyos testi sértés helyett. Ennek oka, hogy az ügyben kirendelt orvosszakértőnek feltették a kérdést, hogy szenvedhetett-e volna életveszélyes sérülést a sértett, mire ő azt felelte, hogy ez csak akkor lenne megállapítható, ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy guggoló testhelyzetben, acélbetétes bakanccsal rúgták arcon, hangsúlyozva azonban, hogy ez nem állapítható meg. Ennek ellenére az ügyészség szándékosan úgy fogalmazta meg a vádiratot, hogy abban ez álljon – annak ellenére, hogy semmi sem támasztja alá, sőt, vallomásában maga a sértett is cáfolta.

Mint ismeretes, a Tolvajkergetők négy tagja, köztük a csoport alapítója, Tomcat ellen 2015 április végén indult büntetőeljárás, miután rendőrt hívtak egy kábítószeres állapotban levő kerékpártolvajra, majd verekedés tört ki, amelyben a tolvaj orr és arccsonttörést szenvedett, a Tolvajkergetők egyik tagja pedig egy fogát vesztette el. A szövevényes ügyről, melyben a rendőrség páratlan aljassággal fordult a munkájukat segítő civil csoport ellen, a Tolvajkergetők YouTube-csatornáján videoblog-sorozatban mesélnek az érintettek, amely a Szent Korona Rádió oldalán külön rovatként is elérhető.

(Tolvajkergetők – Szent Korona Rádió)