Ismét videón a bükki farkasok

Izgalmas videót adott közre a Bükki Nemzeti Park igazgatósága: a farkaskamera felvételein az ősszel az erdőségben kószáló farkasok látszanak.

A nemzeti park szeptemberben adott hírt arról, hogy a védett területen farkaskölykök születtek – azóta fokozottan figyelik a vadőrök a korábban felállított farkaskamerákat, hogy lencsevégre kaphassák a fiatal állatokat.

 

Az igazgatóság most adott közre egy válogatást az ősszel készült felvételekből.


A kameracsapdákat a turistaútvonalaktól távol eső helyszíneken állították fel. Ennek ellenére errefelé is gyakran járnak túrázók – viszont a farkasok előszeretettel kerülik el őket, és a felvételeken jól látszik, hogy bár ugyanott mozognak, mint az emberek, egyáltalán nem találkoznak össze a turistákkal.

Az állatok ösztönösen félnek az embertől, ennek megváltozása valamiféle betegségre utalhat – a bükki farkasok azonban egyelőre makkegészségesek.

A nemzeti park egyébként fokozottan felhívja a figyelmet arra, hogy a túrázók ne hagyjanak élelmiszert az állatoknak, ne hagyják hátra saját ételmaradékukat, és ne kövessék a farkasok nyomait, mert mindez balesetekhez vezethet.

A még kölyök farkasokról itt látható videó.

(Origo nyomán Erdőzúgás – Szent Korona Rádió)