Mansfeld Péter vérügyésze is kommunista luxusnyugdíjat kap

Novák Előd (Jobbik) feljelentést tett önkényuralmi jelképek használata miatt, a szovjet emlékmű ügyében. Emlékeztet, hogy Mansfeld Péterre halálbüntetést kérő ügyész, Mátsik György ma is luxusnyugdíj mellett él!

Novák Előd közleménye:

November 4-e alkalmából nem csak emlékeznünk, cselekednünk is kell, ezért ma – több mint tíz év elteltével ismét – feljelentést tettem az V. kerületi Rendőrkapitányságnál a Btk. 335. §-ába ütköző önkényuralmi jelkép használata miatt, ami a magyar szabadságról elnevezett téren folytatólagosan megvalósul.

A sírokat nem is rejtő propaganda-emlékművön még mindig a „DICSŐSÉG A FELSZABADÍTÓ SZOVJET HŐSÖKNEK” felirat szerepel. Annak a szovjet birodalmi hadseregnek a dicsőségére, mely elfoglalta és fél évszázadig megszállva tartotta hazánkat, katonái tízezerszámra megerőszakolták asszonyainkat, leányainkat, több százezer honfitársunkat elhurcolták málenkij robotra – nagy részük a Szovjetunió lágereiben pusztult el embertelen körülmények között –, és amikor 1956-ban az általuk diktált, elviselhetetlen rendszer ellen népünk fellázadt, szabadságharcunkat is kegyetlen módon tiporták el 59 évvel ezelőtt.

Az eddigi kormányok ennek a megszállási emlékműnek a főváros szívében hagyásával megadták a végső kegyelemdöfést az egész rendszerváltásnak, melynek alapja éppen az volt, hogy kimondtuk: a ’45 óta szovjet felszabadítás néven emlegetett esemény valójában megszállás volt.

A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy november 4-e alkalmából tisztázza a párton belüli antikommunista nézeteltéréseket legalább a Szabadság téri kommunista önkényuralmi propaganda-emlékmű ügyében. Ugyanis miután a Jobbik elnökségének egyhangú döntése alapján az áthelyezés igényével megkerestük Tarlós Istvánt, a főpolgármester támogatólag a kormányhoz fordult, mely azonban nem hajlandó lépni, még ha a magyar–orosz hadisíregyezmény lehetőséget is biztosítana az emlékmű áthelyezésére.

Az elmúlt 25 év, különösen a Fidesz–KDNP-kormányok szégyene az is, hogy még mindig nem történt meg az állambiztonsági múlt, így többek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből kitiltása, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonása.

Félmegoldásnak is kevés látszatintézkedés a kommunista kitüntetések után járó néhány ezer forintos nyugdíjpótlékok megvonása (és az is csak az érintettek tizedénél), miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György juttatása egy forinttal sem csökkent. Akiké pedig csökkent, mint azt Biszku Béla és Nyers Rezső esetében is láthattuk, csak minimális mértékben, így még mindig többszázezres luxusnyugdíjat kapnak havonta, hiszen a Jobbik erre vonatkozó törvényjavaslatát a fideszes többség nem engedi napirendre. Amíg Mansfeld Péter vérügyésze is kapja a kommunista luxusnyugdíjat, addig farizeus a Fidesz–KDNP megemlékezése november 4-éről.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

(Szent Korona Rádió)