HVIM: Legyen rend Nagykátán!

Szabó Ákos, a  HVIM nagykátai vezetője lemondásra szólította fel Dorner Gábor polgármestert.

 Október elsején rendőrségi információk szerint újabb bűneset történt a település általános iskolájában: a rendőrség egy 12 éves fiút vett őrizetbe, aki ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A gyanúsított 11 éves társával együtt pénzt követelt egy diáktársától, majd miután a sértett többszöri kérésre sem tett eleget a felszólításnak, lefogták és elvették a nála lévő pénzt, majd az iskola épületében tovább zaklatták és megrugdosták a fiút.

Szabó Ákos emlékeztetett, ilyen és ehhez hasonló esetek gyakran történnek a településen, éppen ezért szervezett még 2014 novemberében tüntetést a HVIM Nagykátán, ahol Szabó Ákos iskolarendőrség, mezőőrség és városőrség felállítását szorgalmazta.

Mint fogalmazott, Dorner Gábor a város problémáinak megoldására tett ígérete mindössze üres kampányfogás, „Pintéri ígéret” maradt, mivel a polgármester láthatóan nem tud és nem is akar rendet tenni Nagykátán, amelyet jól bizonyított akkor, amikor nemet mondott a mezőőrség felállítására. A település lakói ezzel ellentétben rendet és biztonságot szeretnének, amelyet Dorner Gábor nem tud garantálni, ezért le kell mondania – fogalmazott Szabó Ákos.

(Rendnek kell lenni! – SZKR)