Hazafiak foglalták el az új tranzit zónát

A Jobbik és a HVIM együtt foglalta el az új budapesti tranzit zónát.

Hétfőn reggel jobbikosok és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai foglalták el a verseny utcai Novák piac területét, ahová Tarlós Istvánék 373 millió forintból költöztetnék át a budapesti pályaudvarok tranzitzónáit. A jobbikosok és vármegyések lelakatolták a piac bejáratait, illetve nemzeti színű zászlókat tűztek ki.

Stummer János, a Jobbik regionális igazgatója a helyszínen tartózkodó sajtónak elmondta: a budapesti Jobbik szerint nem kell semmilyen tábor, sem ideiglenes, sem állandó a főváros területére, ezért tiltakozó akcióba kezdtek, és ha kell, napokig tartják a frontot a Verseny utcában. Egészen addig, amíg Tarlós Istvánék el nem vetik a tranzitzónák létesítésének tervét.

A piacfoglalók között van Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti alelnöke, Czeglédi János, a Jobbik budapesti elnöke, Kiriák Klaudia, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke, Lipták Tamás, a HVIM budapesti elnöke és Magvasi Adrián, az Alfahír főszerkesztője.

Időközben a helyszínre érkeztek a készenléti rendőrség egyenruhásai, akik igazoltatták Stummer János regionális igazgatót.

A Jobbik budapesti szervezete közleményt adott ki, melyben azt írják: a budapesti Jobbik határozott álláspontja az, hogy a tranzitzónák áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés a főváros vezetése részéről, mint a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés, s ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorláspolitikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog.

“Budapest nem menekülttábor! A mai naptól kezdve folyamatosan tiltakozni fogunk a 373 millióból felépíteni kívánt új tranzitzóna ellen, s ha kell, polgári engedetlenséggel fogjuk megakadályozni a munkálatok megkezdését. A budapesti Jobbik szerint sem tranzitzónának, sem pedig menekülttábornak nincs helye a főváros területén belül. Felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert, hogy a rendőrséggel együttműködve védje meg a budapesti lakosokat az illegális bevándorlóktól, tisztítsa meg a köztereket és állítsa helyre a rendet a pályaudvarokon. Mindaddig blokád alatt fogjuk tartani a verseny utcai piac területét, amíg Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat. A Jobbik álláspontja egyértelmű a tekintetben, hogy hol van a helyük a Magyarország terültére megérkező illegális bevándorlóknak. Ez pedig nem a főváros területén található, hanem közvetlenül Magyarország határainál, külön erre a célra felállított és az Európai Unió forrásaiból finanszírozott biztonsági zónákban.”

A Jobbik a múlt héten jelentette be, hogy tüntetéssorozatba kezdenek a bevándorlók letelepülése ellen. Budapesten, a Belügyminisztérium előtt demonstrál majd a párt, többek között beszédet mond Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. Nemcsak a Jobbik szervez tüntetéseket a migránsok miatt: mint korábban megírtuk, a HVIM fővárosi szervezete “Védjük meg Budapestet” néven hozott létre a Facebookon egy eseményt. A leírás szerint szeptember 19-én vonulásos tiltakozás lesz a fokozódó illegális bevándorlás ellen.

(Alfahír nyomán)