Izrael-ellenes tüntető gyújtotta fel magát a Fehér Ház előtt, felhívva a figyelmet a palesztin népirtás borzalmaira

Hamarosan elérkezünk a zsidó-palesztin konfliktus 1 éves évfordulójához (október 7.), így egyre intenzívebbek az Izrael-ellenes tüntetések szerte a világban. (Azt sem szabad elfelejteni, hogy a konfliktus NEM tavaly október 7-én kezdődött, a palesztinok megszállása és irtása már több, mint 70 éve zajlik!)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Samuel Mena Jr. palesztinpárti sajtófotós szombat este meggyújtotta a saját bal karját az utca közepén a Fehér Ház épülte előtt egy Izrael ellenes-tüntetésen – írta meg a New York Post. A videóból kiderült, hogy miután a férfi fájdalmában sikoltozni kezdett, rendőrök és járókelők siettek a segítségére amit bírálni kezdett.

Mena demonstratív módon magasba emelte a lángoló bal karját, hogy mindenki lássa a környéken, hogy mit tett. A segítségére sietők közül többen vízzel kezdték el locsolni és ruhadarabbak igyekeztek eloltani a tüzet.

Palesztinpárti sajtófotós próbálta felhívni a figyelmet a cionisták borzalmaira (Forrás: origo.hu)

Közben a férfi azt kiabálta, hogy ő újságíró, ezalatt a rendőrök lefogják őt.

A sajtófotós égési sérüléseket szenvedett, emiatt kórházba szállították.

A lap közölte, hogy Mena aznap hosszan leírta gondolatait egy blogban is, amelyben megkérdőjelezte a média objektivitását a gázai háborúról szóló tudósításokban.

A washingtoni rendőrség az esetet úgy kommentálta, hogy továbbra is támogatni fogják azokat, akik a békés és biztonságos tiltakozást választják. Hozzátették:

“Továbbra is felelősségre vonjuk azokat, akik bűncselekményeket követnek el, miközben a városunkban tartózkodnak.”

A lap emlékeztet, a tűzszünetet követelő tüntetők szombat este a Fehér Ház épülete elé vonultak, az október 7-i egyéves évforduló előtt, amikor a Hamász szabadságharcosai támadást indítottak a megszálló cionisták ellen.

Korábban is voltak már hasonló, radikális megjelenések a palesztinokért:

Rendészeti államtitkár: Magyarországon továbbra sem engedélyeznek Izrael-ellenes tüntetéseket

Bosnyákok mutatták fel a palesztin zászló szabadságát a Kazinczy utcai zsinagógánál

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)