Óbuda polgármesterének meghosszabították a letartóztatását

Újabb három hónappal, december 16-ig meghosszabbították az óbudai polgármester, Kiss László letartóztatását – erősítette meg Zamecsnik Péter, az ügyvédje. Kiss augusztusban került őrizetbe, alpolgármesterével, Czeglédy Gergővel együtt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügy háttere évek óta húzódó korrupciós vádakra épül, melyek Anonymous videóival kezdődtek, ahol titokban rögzített felvételeken pénzosztás látható. A nyomozás során már 16 gyanúsított került a hatóságok látókörébe, és százmilliós kenőpénzek visszaosztásával gyanúsítják őket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Három hónappal, december 16-ig hosszabbította meg az óbudai polgármester letartóztatását a bíróság – mondta megkeresésünkre Zamecsnik Péter, Kiss László ügyvédje. A bíróság végzése nem végleges.

 Kiss Lászlót még augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. Kisst, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza.

A bombát Anonymous robbantotta néhány éve, több videó kiszivárogtatásával. Például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, amin látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnek egy autóban. A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túláratott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Az óbudai korrupciós hálózat az egész fővárosra kiterjedt?

Óbudai korrupciós botrány: A kerület vezetésének válsága és a politikai hitelesség kérdése

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)