Pride-ot tartottak Nepálban a halottaknak

Ilyet még Nyugaton sem pipáltunk. Valahogy gy nézhet ki, amikor a modernisták nem tudják ateistává tenni a társadalmat, ezért a vallásosságot kezdik bekebelezni… 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Augusztus 20-án tartották Nepálban a Gái Dzsátra fesztivált, amikor is a helybéliek az előző évben elhunyt szeretteikre emlékeznek. 2003 óta a fesztivál keretében pride felvonulást is tartanak – írja a The Kathmandu Post.

A vonagló deviáns nepáliak az LMBTQP közösség által tavaly elveszített emberekről is megemlékeztek, sokuk esetében ugyanis a családjuk halálukban is kiközösíti őket. A fesztivált szervező Blue Diamond Society (BDS) igazgatója, Pinky Gurung azt mondja, több olyan esetről is tudomásuk van, amikor a család nem hajlandó -teljesen érthetően – a temetési rítusokat véghezvinni. Éppen ezért kezdték el együtt rendezni a hagyományos Gái Dzsátra fesztivál megcsúfolt változatát az LMBTQP közösség felvonulásával.

Idén az LMBTQP közösség három tagjától búcsúztak, az egyikük 62 éves volt, rákban hunyt el és a családja nem volt hajlandó eltemetni.

„A Gái Dzsátrán a férfiak nőknek öltöznek, brokát bíborvörös blúzban és száriban, így bizonyos értelemben a fesztivál mindig is megtestesítette és felkarolta az LMBTQ közösséget” – mondja Gurung.

Nepálban ugyan jelentős alászállás ment végbe az utóbbi időben az LMBTQP jogok terén, tavaly például összeházasodhatott az első deviáns pár.

Nocsak! LMBTQP-szervezetet vádolnak gyermekek erőszakolásával

Saját gyerekeit erőszakolta a transz szörnyeteg

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)