A négerbűnözőket kiengedik a börtönökből Angliában, a helyükre érkeznek a migráció ellenes aktivisták

A börtönügyi miniszter szerint „nem fogja befolyásolni a rendőrség munkáját”, hogy ilyen módon lépnek fel azok ellen a britekkel szemben, akik feldühödtek, hogy egy ruandai tinédzser több brit kislányt is megkéselt és vérükkel vörösre festette a járdát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sürgősségi intézkedések bevezetését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a felelősségre vonását, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló posztok megosztása miatt tartóztattak le. Hétfő reggel ugyanis életbe lépett a „Korai Hajnal Hadművelet” – írta a BBC.

Lord Timpson börtönügyi miniszter azt mondta, hogy a sürgősségi intézkedések segítenek „kezelni az ország egyes részein tapasztalható nyomást”.

A hónap elején Angliában és Észak-Írországban kitört zavargások után több mint 1000 embert tartóztattak le. Az Ügyészség szerint eddig több mint 470 embert vádoltak meg különböző bűncselekményekkel.

A legfelháborítóbb esetekben már a közösségi médiában megosztott posztokért is többéves börtönbüntetést osztogatnak a brit bíróságok.

Az „Sick Of It” (Elegem Van) nevű X-fiók tulajdonosát Wayne O’Rourke-ot posztjai miatt három év börtönre ítélték.

A BBC által a börtönökre vonatkozó adatok elemzéséből kiderült, hogy a börtönöknek mennyire nehéz lesz megbirkózniuk az előzetes letartóztatásban lévő és az újonnan elítélt foglyok hirtelen beáramlásával. Az angliai és walesi börtönrendszer jelenlegi kapacitása 89 191 fogvatartott. Pénteken a börtönök lakossága 87 893 fő volt.

A „Korai hajnal” művelet keretében a vádlottakat csak akkor idézik be az elöljárói bíróságra, ha a börtönben van számukra szabad hely. Ez azt jelenti, hogy a bírósági ügyek elhúzódhatnak, és az embereket rendőrségi cellákban tartják vagy óvadék ellenében szabadlábra helyezik, amíg a tárgyalásra várnak. Az Igazságügyi Minisztérium közölte, hogy a lépések nem fogják befolyásolni a rendőrség bűnüldöző képességét, és nem fognak közveszélyes személyeket elengedni.

A tervek szerint összesen 5500 elítéltet fognak kiengedni a börtönükből.

Emellett a csökkenteni fogják azt a minimum időtartamot is, amelyet a feltételes szabadlábra helyezés előtt kötelezően börtönben kell töltenie egy-egy rabnak. Továbbá az intézkedések lehetővé teszik, hogy a bírósági megjelenésre váró vádlottakat rendőrségi cellákban tartsák fogva, amíg több börtönhely nem lesz.

Néger migráncsok rugdosnak bele egy fehér angolt az árokba (videó)

Egy ruandai migráns halálra késelt három gyereket Angliában egy táncórán

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)