Veszélyes bűnözők szöktek meg egy német pszichiátriáról

Szombat este négy ember megszökött egy pszichiátriai klinikáról a németországi Straubingban. A rendőrség figyelmeztette a lakosságot, hogy a férfiak veszélyesek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szökevények 27 és 31 év közöttiek. Közülük ketten kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, ketten pedig lopás miatt kerültek a klinikára Straubingban.

A német lapok beszámolója szerint a férfiak megfenyegették és megtámadták az intézmény egyik dolgozóját: lefogták és arra kényszerítették, hogy nyissa ki a főbejárat kapuját. Ezt követően a dolgozót elengedték, majd gyalog elmenekültek Alburg városrész irányába.

A megfenyegetett férfi megsérült, és a támadás után kórházba került.

A négy férfit helikopterrel és kutyákkal keresik. A helyieket figyelmeztették, hogy ne vegyenek fel stoppost, kerüljék el a gyanús alakokat, és hívják a rendőrséget, ha úgy gondolják, hogy látták a szökevényeket. A férfiak keresése vasárnap este is folytatódott.

Ulrike Scharf szociális miniszter követelte, hogy az incidenst kiemelten kezeljék.

A straubingi körzeti kórház igazságügyi pszichiátriai és pszichoterápiás szakklinika, amely a büntetés-végrehajtás törvényes megbízatását teljesíti. A szökevényeknek kábítószer-elvonó programon kellett volna részt venniük. Az intézménybe azok kerülnek be, akiket „nem minősítenek kellően bűnösnek” – tehát sokszor szenvedélybetegek, elmebetegek.

Drónok és hőkamerák segítségével fogták el a szökött fogvatartottat Martonvásáron

Újabb fényképcsokor a Hammerbande szökésben lévő tagjairól

Kik ma Magyarország legkeresettebb bűnözői? – Mutatjuk!

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)