Kiemelt ellenőrzések és deviánsok a Sziget Fesztiválon

Budapest Főváros Kormányhivatala szigorú ellenőrzéseket vezet be a Sziget Fesztivál idején, hogy megfékezze a fesztiválra jellemző deviáns viselkedést és kábítószer-kereskedelmet. A rendezvény számos hírhedt előadót vonultat fel, miközben súlyos társadalmi problémákat és biztonsági kérdéseket vet fel.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Budapest Főváros Kormányhivatala kiemelt ellenőrzéseket végez a Sziget Fesztivál idején a résztvevők biztonsága érdekében. Az ellenőrzések kiterjednek a vendéglátóegységekre, a fesztivál higiéniás körülményeire, valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira is. A kormányhivatal szakemberei együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a BKK-val, hogy a fesztivál zökkenőmentesen és biztonságosan zajlódhasson.

A kormányhivatal közleménye szerint szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátóegységeket, valamint az ajándék- és ruhaértékesítési helyeket vizsgálják. A munkaügyi ellenőrök a fesztivál kezdete előtti építkezést is ellenőrzik, különösen arra fókuszálva, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat.

A közlekedésfelügyeleti szakterület a BKK mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársaival végez átfogó hatósági ellenőrzéseket. Ezek során vizsgálják a taxivállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát. Emellett a kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket, így a mosdók, illemhelyek, ivóvízvevőhelyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

Veszélyes Devianciák a Sziget Fesztiválon: Egy Társadalmi Probléma

A 2024-es Sziget Fesztivált augusztus 7. és 12. között rendezik meg, neves előadók fellépésével, mint Halsey, Martin Garrix, Fred again.., Skrillex, Kylie Minogue és Liam Gallagher. Az esemény sajnos nem csak a zenéről szól, hanem a deviáns viselkedésről és a társadalmi problémák felszínre töréséről is. A fesztivál olyan személyeket emel piedesztára, akik szexuális problémákkal küzdenek, és egyre inkább teret ad a kábítószer-kereskedelemnek.

A Sziget Express több mint 15 éve közlekedik Hollandia és Budapest között, évente fesztiválozók ezreit szállítva Magyarország legnagyobb volumenű összművészeti rendezvényére. Idén két vonat közlekedik, összesen nagyjából 2000 főt szállítva. A vonatok Utrechtből indulnak, és már az utazás alatt megkezdődik a fesztiválélmény: a járatokon bár, bisztró és DJ-k is várják az utasokat.

Tomas Loeffen, a fesztiváljárat egyik szervezője elmondta, hogy a Sziget Express biztonságos módja annak, hogy a fiatal utasok eljussanak a fesztiválra. Azonban a valóságban a fiatalok gyakran már az utazás alatt is alkohol- és drogproblémákkal küzdenek. A szervezők figyelmeztetik a DJ-ket, hogy ne játsszanak ugrálásra ösztönző számokat, de ez nem elegendő a valódi problémák kezelésére.

A fesztivál idején a budai alsó rakparton és a Szentendrei úton is jelentős forgalomra kell számítani, mivel az esemény nagy tömegeket vonz Budapest különböző részeiből és külföldről egyaránt. Az ilyen események csak tovább fokozzák a társadalmi feszültségeket, és rámutatnak arra, hogy mennyire szükséges a szigorúbb ellenőrzés és szabályozás a közbiztonság és a közegészségügy megőrzése érdekében ráadásul mennyire semmit nem ér a nagy fideszes gyerekvédelem…

Drag showk a Szigeten, ingyenes belépővel a gyerekeknek

(Szent Korona Rádió)