Meglepődtünk? Újabb menekültekkel teli iskolát bombázott Izrael

Izrael ugyanazt szajkózza 10 hónapja, a világ pedig elhiszi, hogy ők az áldozatok. A Hamász harcosainak keresésére fogják a civil lakosság irtását. Milyen érdekes, most sem katonák haltak meg a légicsapásban… 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalább 16 ember meghalt, amikor izraeli légicsapás ért egy iskolát, amely lakóhelyüket elhagyni kényszerültek otthonául szolgált a Gázai övezet északi részén. A Palesztin Polgári Védelem tájékoztatása szerint további 21-en megsebesültek.

A támadást követően állítólag az izraeli hadseregtől valaki felhívott egy lakost, akinek azt mondta, hogy az iskolát újabb támadás éri majd, ezért az életben maradtak elmenekültek.

Izrael azzal vádolja a palesztin Hamászt, hogy beágyazódik a polgári lakosságba, és ezzel veszélybe sodorja a civileket. Az izraeli hadsereg ezért visszatér azokra a területekre, ahol a Hamász fegyveresei állítólag újra csoportosulnak.

A Gázai övezet mintegy 2 millió 300 ezres lakosságának jelentős része már többször is állandó, illetve ideiglenes lakóhelye elhagyására kényszerült az elmúlt hónapokban a szüntelen cionisták bombázás miatt. Az egészségügyi és higiéniai szolgáltatások jórészt összeomlottak, az éhezés egyre nő az övezetben.

A palesztin polgári védelem arra figyelmeztetett, hogy a mentő- és tűzoltóautók kifogyhatnak az üzemanyagból. A halottak száma Gázában megközelíti a 40 ezret a harcok tavalyi kezdete óta.

Ez már szándékosság és pofátlanság – újabb menekülttábort bombázott Izrael

9 hónapja irtja büntetlenül a palesztinokat a cionista Izrael – megint egy menekültekkel teli iskolát bombáztak le a zsidók

Menekülttábor közepén lévő iskolát bombázott Izrael

Gázai légicsapás: legalább harminc palesztin hunyt el

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)