Kirúgták a sportkommentátort, mert a Eurosport szerint szexista, ha egy nő sminkel

Ha van egy ártatlan megjegyzésed a nőkre, rögtön kirúgnak szexizmust kiáltva, bezzeg azzal a kommentátorral, amelyik szerint a férfiak is sminkelnek, minden rendben van. Hát ezen az olimpián mindenki teljesen megőrült? Bebuzult az egész világ?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Eurosport szerint nem helyénvaló megjegyzést tett a női úszókra.

Az Eurosport levett egy olimpiai kommentátort, miután nem megfelelő megjegyzést tett egy csoport ausztrál úszónővel kapcsolatban. Bob Ballard nem sokkal azután tette a megjegyzést, hogy Ausztrália megnyerte a női 4×100 méteres gyorsváltó versenyét. A futamot Mollie O’Callaghan, Meg Harris, Shayna Jack és Emma McKeon nyerte – utóbbi a megszerzett érmek tekintetében Ausztrália minden idők legtöbbet kitüntetett olimpikonja.

Miután a csapat elhagyta a medencét, és állva integettek a közönségnek, Ballard így szólt:

“A nők éppen befejezik… tudod, milyenek a nők, ácsorognak, sminkelnek.”

A kommentátortársa, a brit úszóbajnok Lizzie Simmonds azonnal felháborítónak nevezte a megjegyzést, mire Ballard csak nevetett.

“Felháborító Bob, néhány férfi is ezt csinálja.”

Ballard erre így reagált:

“Sminkelnek? Hát, oké…”

Ezután mindkét kommentátor nevetett.

Az Eurosport később közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy Ballardot, aki az 1980-as évek óta kommentálta az úszást, valamint egy sor más sportágat, a megjegyzés nyomán pedig eltávolították.

„Az Eurosport tegnap esti tudósításának egy részletében Bob Ballard kommentátor nem megfelelő megjegyzést tett. Ezért azonnali hatállyal eltávolították a kommentárok listájáról.”

– olvasható a kommünikében.

Ballard a nyolcvanas évek óta rendszeresen kommentált világeseményeket, számos olimpián és világbajnokságon is részt vett, és több sportágat is kommentált, de elsősorban úszással és műugrással foglalkozott. A történteket Ballard egyelőre nem kommentálta.

A párizsi olimpia 100 év távlatából, avagy mekkora sebességgel száll alá a világ

A kalocsai érsek szerint ha a muszlimokat gúnyolják az olimpián, vérfürdő lett volna

„A keresztény világ ellen elkövetett erkölcstelenség”- Erdogan felháborodását fejezte ki az olimpia megnyitójával kapcsolatban

(sport365.hu nyomán Szent Korona Rádió)