Több mint 3 millió forintért szöktetik ki a katonaköteles ukránokat

Sikertelen szökés közben fogtak el egy katonakorú férfit az ukrán-román határon. Több mint 3 millió forintot fizetett ki szöktetőjének. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A bukovinai határőrök feltartóztattak egy sofőrt és utasát, akik megpróbáltak átjutni a román határon. Erről az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Regionális Igazgatósága számolt be.

Bukovinában őrizetbe vettek egy idegenvezetőt és „ügyfelét”. A Seljatini járás területén folyó illegális tevékenységről szóló operatív információk végrehajtása során a határőrség egy terepjárót észlelt, amely a román államhatár felé tartott. A feltartóztatás során a jármű vezetője elmenekült. Az üldözés során azonban a hegyvidéki terepen nagy sebességgel menekülő sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, és megállt, megrongálva az autó kerékagyát.

Az autóban a sofőrön kívül még egy férfi tartózkodott. A határőrök megállapították, hogy az utas, egy zaporizzsjai lakos, 8500 eurót fizetett a sofőrnek, aki egy helyi lakos, azért, hogy a határra vigye őt, és jelezze a további útvonalat a hegyeken keresztül Romániába.

Felgyújtotta az egyik toborzóközpontot Ukrajnában

(Kárpáthír  és Goloskarpat.info nyomán Szent Korona Rádió)