A Francia Püspöki Konferencia is elítélik az olimpiai provokációt

A párizsi olimpia megnyitóján jogosan háborodott fel minden jóérzésű keresztény. A vallásgyalázó, LMBTQP-propagandával átitatott műsor minden egészséges embernek kiváltotta a hányingerét. A Francia Püspöki Konferencia közleményt adott ki, melyben elítéli a vallásgyalázást.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ez a szuperlatívuszok szertartása volt. Az olimpiai játékok megnyitóünnepsége a Szajnán, 85 hajón felvonultatott sportküldöttséggel, számos művészi tablóval és a világ minden tájáról érkező művészek, köztük az amerikai Lady Gaga és a kanadai Céline Dion fellépésével.

A Francia Püspöki Konferencia elismerte, hogy „a tegnap esti megnyitó ünnepség (…) az egész világnak a szépség és az öröm csodálatos, érzelmekben gazdag és általánosan elismert pillanatait kínálta”.

Ugyanakkor az ünnepség „a kereszténység kigúnyolásának és kigúnyolásának jeleneteit is tartalmazta, amit mélységesen elítélünk”

– tette hozzá.

A közösségi oldalakon megfogalmazott kritikák középpontjában Leonardo da Vinci „Az utolsó vacsora” című festményének reprodukciója állt, amelyet egy tucatnyi, női ruhába öltözött férfi készített.

Más vallási felekezetek szolidaritása

A mondovízióban közvetített szertartás után más vallási felekezetek számos vezetője fejezte ki szolidaritását a francia katolikus egyházzal – olvasható a közleményben.

„Minden kontinens minden keresztényére gondolunk, akiket megbántottak bizonyos jelenetek felháborító és provokatív volta”

– mondták a francia püspökök.

„Szeretnénk, ha megértenék, hogy az olimpiai ünnepség messze túlmutat néhány művész ideológiai elfogultságán” – folytatta a francia püspöki konferencia.

François Touvet, a CEF Kommunikációs Tanácsának elnöke és a Fréjus-Touloni egyházmegye koadjutor püspöke „határozottan csatlakozott” a francia egyház által kiadott nyilatkozathoz. A közösségi oldalakon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy „sokakhoz hasonlóan tiltakozik ez ellen a botrányos és súlyos sértés ellen, amely a keresztényeket világszerte érte, nem is beszélve a műsor egyéb gyalázatos megnyilvánulásairól”.

Tömény hagyományellenesség volt az olimpiai nyitóműsor

Katolikus püspök az olimpia megnyitójáról: „Álljunk ellen, és hallassuk a hangunkat!”

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)