Az ATV-t ellopó kamulelkész Németh Sándor másfél hónapja “eltűnt” a nyilvánosság elől

A Hit Gyülekezetének “lelklésze” Német Sándor az ATV ellopása után (ami miatt Bartus László fel is jelentette) kiderült, hogy hazudott a lelkésszé avatásáról is. Vajon van ezeknek a kis csínyeknek köze ahhoz, hogy a szektavezető másfél hónapja bujkál?

Utoljára Leonyid Brezsnyev körül volt olyan légmentes hírzárlat és titkolózás, mint Németh Sándor körül, aki másfél hónappal ezelőtt, június 27-én prédikált utoljára – a járvány miatt online – a Hit Gyülekezete tagjainak. Németh Sándoron már akkor is látszottak a súlyos depresszió és a zavar jelei. Nem tudott semmi másról beszélni, mint a pénzről, és szinte minden prédikációja botrányos részeket tartalmazott, amelyek kikerültek a világhálóra. Bartus László Fesz lesz című könyve szó szerint alapjaiban rázta meg a Hit Gyülekezetét, mert a kezdetektől kezdve bemutatta, hogy Németh Sándor egy csaló, szélhámos, aki mindent lopott, a budaörsi időktől fogva, legutoljára még saját gyülekezetét is meglopta.

Németh Sándor az ATV-ben levő gyülekezeti többségi tulajdont a saját nevére íratta, közben kinőtt a földből egy erődítménynek beillő milliárdos kastélya, amelynek az adómentes lelkészi fizetést leszámítva nincs látható fedezete. Németh Sándor a híres “dadogós videóban” bizonyította, hogy lebukott, nem tudja cáfolni a könyv állításait. Nem tud magyarázatot adni arra, hogyan lett a gyülekezeti vagyonból magánvagyon, miből lett lelkészként egy százmilliókat érő háza, és miért kellett százmilliós jelzáloghiteleket bejegyeztetni vidéki gyülekezeti házakra, amelyeket nem ő épített, hanem a hívők.

Ezután rendkívül töredezetten, zavartan és bibliai igazságok totális elferdítésével folyamatosan csak a pénzről és az “evangéliumi gazdagságról” tudott beszélni, Ábrahámmal és az áldással keverve össze a közönséges lopást. Németh Sándor vesszőfutásának az vetett véget, hogy június 27-e után eltűnt a nyilvánosságból. Valaki meggyőzhette, hogy “pihenésre” van szüksége, és sokkal jobb, ha csendben marad. Azóta kétszer jelent meg a n yilvánosság előtt. Az egyik alkalommal látható módon is, amikor Hack Péter és Mészáros István volt SZDSZ-es képviselők kíséretében résztvett az állammal való összefonódásról kötött “konkordátum” aláírásán Semjén Zsolttal. A találkozón rövid, zavaros beszédet is mondott, és láthatóan mélyen maga alatt volt.

Németh Sándor ezután egy hitrádiós telefonos interjút adott a saját lányának, azt követően, hogy a Hit Gyülekezetében évtizedek óta iparszerű méretekben űzött áfacsalás újabb áldozata, Joób Márton és hét társa letartóztatásba került. Ez az interjú sem kerül az egyháztörténelem legszebb fejezetei közé, amelyben a vezető lelkész a Fesz lesz című könyv szerzőjét a saját ürülékéhez hasonlította, a lánya – aki érintett az ATV ellopásában, és szintén kacsalábon forgó házban lakik – a Fesz lesz című könyv szerzőjét “trágyának” nevezte. Ez arra utalt, hogy Németh Sándornak nem sikerült sem lenyugodnia, sem kipihennie magát, sem megtérnie, mert semmit nem változott. Képtelen a helyzetet kezelni, és rossz idegállapotban van.

Ezeket az alkalmakat leszámítva Németh Sándor eltűnt a hívei és a nyilvánosság elől. A Hit Gyülekezete lelkészei prédikálnak helyette immár hatodik hete. Németh Sándort a Fesz lesz című könyv kiütötte, képtelen saját hívei elé állni és prédikálni. Mindezt olyan kritikus időpontban, amikor nem tudnak a Hit Parkban összejöveteleket tartani, naponta jelennek meg botrányok a Hit Gyülekezete jelzáloghiteleiről, legújabban a vírusjárvánnyal kapcsolatos szabálytalanságokról, a Hit Gyülekezetéből indult pápai fertőzéssel, amivel rászabadíthatták az ország egy részére a koronavírust.

Másfél hónapos szabadság nincs, ráadásul utazni sem lehet a járvány miatt. A hívők vészesen fogynak, a bevételek erősen csökkennek, a vezető lelkész pedig nincs sehol, képtelen a hívei elé kiállni. Ilyen még soha nem fordult elő a Hit Gyülekezete történetében. Ahhoz képest, hogy Németh Sándor előre ivott a medve bőrére, egy évvel ezelőtt a Hit Rádióban gyalázkodva, mocskolódva és hazudozva Hack Péterrel és Szlazsánszky Ferenc hírhamisítóval az oldalán, miszerint “nincs fesz és nem is lesz” (még a Hetek című gyülekezeti propagandaújság is írt erről egy cikket “Nincs fesz” címmel), elég nagy fesz lett. S még nincs vége, ki tudja, hol áll meg?

Bartus László Fesz lesz című könyve minden oldalról mattolta Németh Sándort és Magyarország legsötétebb szervezetét, titkos tevékenységet folytató szektáját. A könyvben olvasható, hogyan tették tönkre az SZDSZ-t, az MDF-et, milyen paktumot kötöttek Orbánnal, hogyan használják fel az ATV-t saját nézőik becsapásával, és az evangéliumi mozgalommal együtt hogyan álltak a világ fasisztái mellé. Milyen hazugságokkal veszik rá a hívőket, hogy törvénytaposó fasisztákra szavazzanak (A fasiszta jelzőt az egyébként balliberális Amerikai Népszava rosszul használja a Fideszre, a cikket a Hit Gyülekezete miatt közöljük után, nem azért mert nézetazonosság állna fent – a szerk.). Emellett a könyv feltárja, hogy Németh Sándor milyen titkosszolgálati eszközöket használ, milyen földalatti szervezetet működtet a Hit Gyülekezete leple alatt, hogyan terrorizálja az embereit, hogyan kötözi meg, teszi őket lelki rabszolgákká. Milyen hazugságokkal hiteti el, hogy aki neki ellentmond, az Istennek mond ellent.

A Fesz lesz című könyv leleplezte Németh Sándort, mint állelkészt, akinek sem valódi végzettsége nincs, sem lelkészi felszentelése nem történt, egy érettségivel és egy saját magának adott hamis diplomával főiskolai tanári rangot visel. A könyv pontosan bemutatja, hogy Németh Sándor nemcsak állelkész, de hamis evangéliumot hirdet, meghamisítja a megváltást, félremagyarázza és meghamisítja a Bibliát, és ezt az emberek kárhoztatására, megfélemlítésére használja fel.

Így lopta el Németh Sándor az ATV-t a Hit Gyülekezetétől

A Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándort feljelentették az ATV ellopása miatt

Lebukott Németh Sándor: Hazudott a lelkésszé avatásáról

(Az Amerikai Népszava nyomán Szent Korona Rádió)

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)