Egy amerikai lovag előadása Székesfehérváron (megnézhető)

Zsúfolásig megtelt a székesfehérvári Királykút Emlékház Raymond de Souza lebilincselő előadására kíváncsi érdeklődőkkel. A brazíliai születésű, ma az Egyesült Államokban élő katolikus hitvédő író és előadó több ezer előadást tartott már a világ különböző pontjain, valódi missziós szolgálatot végez a keresztény gyökereit vesztett nyugati világ rekrisztianizációja érdekében. Világos, érthető, logikus előadásmódja, közvetlen, megnyerő és humoros személyisége mindenhol magával ragadja a hallgatóságát.

Az előadás megnézhető alább:

 

Beharangozó írásunkban már ismertettük Raymond de Souzát, máltai lovagot, katolikus hitvédőt, aki magyarországi előadássorozata keretében Székesfehérvárra is ellátogatott. Mindazok, akik részt vettek az előadáson, nem csalódtak, hiszen de Souza úr lehengerlő stílusa és humora mellett rendkívüli éleslátásával beszélt a jelenkori keresztes hadjárat feladatairól és a kereszténység válságáról.

Souza03

Az est főszervezői a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezete és a Magyar Alapítvány a Keresztény Civilizációért voltak, a HVIM képviseletében Kónyi-Kiss Botond nyitotta meg az előadást és köszöntötte az előadót és a hallgatóságot, az Alapítvány képviseletében pedig Szász Péter látta el a szinkrontolmács szerepét.

Raymond de Souza úr “Éljen Magyarország!” szavakkal köszöntette a hallgatóságot, majd rövid bemutatkozás után bele is kezdett előadásába.

Először II. János Pál pápát idézve a “halál kultúrájának” állomásairól beszélt: a válásról, az abortuszról, az eutanáziáról, a homoszexuális úgynevezett “házasságról” és a transzgender őrületről. Ezek a jelenségek mára szinte természetesek a nyugati ember számára, ám ezek nagyban hozzájárulnak a demográfiai válsághoz, a családok széthullásához, az önző, egoista társadalom kialakulásához. Egy olyan álszent civilizációt hozva létre, ahol az állatoknak több joga van az élethez, mint az emberi magzatoknak. Hiába beszélünk a bevándorlás korlátozásáról, ha maguk az európaiak pusztítják el saját magukat, ennek pedig egyenes oka a vallástalanság, az emberek eltévelyedése.

Souza01

Amerikaiként az említett jelenségeket sokszor gyakrabban látja és tapasztalja. Mint mondta, itt Magyarországon szerencsések vagyunk, hogy a transzneműség őrülete még nem tört be hozzánk (olyan mértékben), ezért is fontos, hogy mi magyarok megelőzzük a genderistákat, nem valamiféle gyűlöletből, amivel a baloldal vádol minket, hanem önmagunk és hitünk védelmében. Mint elmondta, tudja jól, hogy az aktív homoszexuálisok, nemváltók hamis boldogságban élnek, az Egyesült Államokban az öngyilkosságok elkövetői gyakorta ilyen problémával küzdenek, és erre nem a liberális propagandagépezet hazugságai jelentik a megoldást.

De Souza hit- és életvédőként gyakori résztvevője vitáknak, a balliberális nézetek híveit logikus érveivel és kíméletlen humorával szorítja sarokba. Elmesélte azt az esetet, amikor egy genderista azzal érvelt, hogy de Souza nem tudhatja, milyen lehet férfiként női testben élni. Erre ő frappánsan csak annyit válaszolt, hogy de, tudja jól: “Úgy éreztem egy női testbe vagyok bezárva, aztán megszülettem.”

Souza02

Biztatta hallgatóságát, hogy az egykori Katolikus Akció programját tegyék magukévá, ami három pilléren áll: aktív imaélet, elmélyülés a keresztény tanításban, és az ebből következő aktív cselekvés. Egy hallgatóságból érkezett kérdésre válaszolva elmondta, hogy számos dolgot tehetünk társadalmunk keresztény alapokra való visszavezetése érdekében. Szervezzünk előadásokat, folytassunk politikai szerepvállalást, nyújtsunk be petíciókat, tartsunk tüntetéseket. De legfőképpen saját lelkünk tisztaságáért kell küzdenünk!

(Trón és Oltár – Szent Korona Rádió)