Vesszen minden maradéka! (videó)

A HVIM fővárosi tagszervezete nem először hívja fel a figyelmet a budapesti kommunista emlékművekre, és amíg szükséges folytatni is fogják akcióik.

Ezekben a napokban a magyarság 1956 pesti srácaira emlékezik. Akik – ahogy október 23-án is elhangzott – nem csak hittek, nem csak mertek, hanem tettek! És hogy ezek a gondolatok mennyire nem csak retorikai szinten léteznek, azt az alábbi kis akcióval szerettük volna jelezni.

Ma Magyarországon és Budapesten számtalan közterület és szobor őrzi a kommunista emlékeket minden ezzel ellentétes híreszteléssel szemben. Így fordulhat elő, hogy néhány éve szobrot avathattak annak a Horn Gyulának, akiről köztudott, hogy tevékenyen részt vett az ’56-os szabadságharc leverésében, majd az azt követő megtorlásokban, később pedig politikai pályafutását is végig a gyilkos eszmerendszer kötelékében töltötte.
1509457848664
Mi pedig úgy gondoljuk, sehol nincs helye ennek a szobornak, ezért fekete lepellel borítottuk be, emellett pedig gondoskodtunk róla, hogy mindenki tudja, ki is lapul a sötét vászon alatt.
1509457747152

Apróságnak tűnik ez talán, de hányan tesznek akár csak ennyit? Reméljük minél többen! 1956 fiataljai a szovjet tankokkal néztek szembe. Ilyesmire senkit nem kérünk, de reméljük, nagyon sok kommunista emlékműre, szoborra vagy táblára kerül fekete lepel az elkövetkező néhány hétben!
1509457815707

Ne csak higgyetek, ne csak merjetek, tegyetek is!

(Pest megyei HVIM – Mi Magunk – SZKR)