Tisztelgés a Vármegye halottai előtt

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) minden év augusztus 20-án nemcsak az államalapításról, Szent István királyunkról emlékezik meg, hanem két vármegyés bajtárs haláláról is. A tavalyi évhez hasonlóan összetartásra is került sor ezen a napon, ahol a vármegyés szellemiségről, küldetésről zajlottak beszélgetések, aminek során bebizonyosodott, hogy a tagság mennyire is felkészült komoly kérdéseket illetően.

Kónyi-Kiss Botond tollából származó beszámoló: Augusztus 20-a a keresztény magyar államot megalapító István királyunk szentté avatásának az ünnepe. Szent István király alakján túl azonban e nap nekünk, vármegyéseknek örökre összekapcsolódott két bajtársunk emlékével. Kónyi-Kiss Domonkos és Simon Péter pontosan hét évvel ezelőtt fejezte be földi zarándokútját, hogy Isten akarata szerint a Mennyei Seregek soraiból segítsék küzdelmeinket.

IMG_1590

IMG_1589

Az itt maradóknak mindig nehéz az évek múltán is csak tátongó űrként jelentkező, néma hiányt elviselni. Súlyos kősziklaként nehezedik lelkünkre a gondolat, hogy testvéreink nélkül kell minden csatát megvívnunk hátralévő életünkben. De évről évre közösen sírjuk mellé állva, az Úristenhez imádkozva és a Magyarok Nagyasszonyának kegyelmében bízva megerősödik szívünk, és tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Tudjuk, hogy az erővel teli férfiúságuk hajnalán tőlünk eltávozott két ragyogó tehetség, a lánglelkű költő, Péter és mozgalmunk vezetővé nemesedett, büszke alakja, Domonkos tántoríthatatlanul mellettünk állnak a sorban az idők végezetéig. Akik pedig az Égből kapnak segítséget küzdelmeikhez, azok a pokol sötétsége felett is diadalmaskodnak.

IMG_1587
IMG_0999

Fájdalmas a gyász, ám mi mégsem rövid, de tartalmas életük befejezésére emlékezni gyűlünk össze minden év augusztus 20-án, mert hisszük, hogy mennyei születésnap ez számukra. Lelkük soha kihunyni nem akaró lángja bennünk lobog tovább. És mi hitben, hűségben és bátorságban megmerősödve, még magasabbra emeljük éjszínű zászlónkat.

Kónyi-Kiss Domonkos! – Vagyunk! – Simon Péter! – Vagyunk!

A tavalyi év beszámolója itt olvasható.

sirnal (clicks: 5) IMG_0932 (clicks: 4)

 

Barcsa-Turner Gábor beszámolója az összetartásról

A megemlékezés előtti napon a vármegye székhelyén, Guttamásiban gyűltünk össze, hogy zárt körben erősítsük a bajtársi összetartozást. Egy kirándulás keretében meglátogattuk a Magyarok Nyilai ügy egyik, háziőrizetben lévő vádlottját a közeli településen, majd az ebéd elfogyasztása után egy  jó hangulatú technikai egyeztetés következett. A vezetőség jelen lévő tagjai ezután több szempontot felvetettek a valódi jobboldaliságról, a vármegyés küldetésről és szellemiségről, a vármegyés minőség képviseletének lehetőségéről a jelen korban. A kötetlenebb formájú beszélgetés hajnalig tartott a tábortűz körül, amely során nagyon komoly vallási és eszmei kérdések kerültek megvitatásra. A vármegyés tagság bebizonyította, hogy szellemi témákban nagyon felkészült és olyan kérdéseket képes felvetni, amelynek megfelelő körüljárása alapos tudást igényel.

 

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)