A Vármegye harcosai Szent László napján

BUDAPEST

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nagy örömmel kíséri figyelemmel, hogy idén – Szent László király megkoronázásának 940., valamint szentté avatásának 825. évfordulóján – számos egyházi, állami és civil szervezet csatlakozott a meghirdetett 2017-es Szent László emlékévhez.

Mozgalmunk számára kitüntetett jelentőséggel bír Árpád-házi Szent László kultusza, ezért mi, a XXI. századba született harcosok minden év június 27-én feldíszített lélekkel várjuk, hogy a lovagkirály elé járulhassunk, és a szigorú, de kegyes uralkodó mindent átható pillantásának kereszttüzében önvizsgálatot tartsunk a tökéletesedés útján, és a szeretett példakép felemelő jelenlétéből nem evilági erővel töltekezhessünk.

A HVIM egészének megemlékezéséről szóló videó:

A Pest Megyei HVIM külön videösszeállítással jelentkezik a lovagkirály napján:

Hiszen jelen van ő! A tiszta szívű magyar vitézeket mindenkor oltalmazza ő. Ha nagy vész közeleg, megjelenik a csatában nekünk is, a Boldogságos Szűz angyalsereggel jár feje fölött. Ha szomjazunk, vizet fakaszt nekünk is. Ha ernyednek tagjaink, a gyógyító király megtáltosítja tört testünket nekünk is. Íme, a szentek kultuszának egyik nagy titka: túllátni az idő és tér korlátain, és ráébredni, hogy a mennyek seregei valóságosan jelen vannak, és csak rajtunk múlik, képesek vagyunk-e közel engedni őket magunkhoz, és vágyunk-e eléggé csatlakozni hozzájuk?

Szent László, a magyar harcosok mindenkori védőszentje a múlt, a jelen és az eljövendő korok minden hű fiát maga köré gyűjti, és csatabárdja elől egyetlenegy nemzetpusztító áruló és megalkuvó sem fog elmenekülni végül. A harcos szív számára a gyermeki alázat és a kérlelhetetlen szolgálat az egyetlen út, ami által elnyerheti üdvét. Ha ezt belátja, úgy eme szent sereg közbenjárását mindenképp segítségül kapja. Micsoda oltalom! Aki már átélte a bajtársak biztató szavának erejét, elgondolhatja ennek nagyszerűségét.

Szent László, aki számunkra az Istennek tetsző tevékeny és önzetlen élet, a férfi- és az állameszmény, az erő és a bölcsesség, a szigor és a hatalmas szív, a szeretet és az igazságosság egységének megtestesítője, az evilági és nem evilági korona viselője. Kérjük közbenjárását, hogy a jó, és csakis a jó harcot bátran megharcolhassuk, a pályát hűségesen befuthassuk, hitünket pedig mindvégig megtarthassuk, és ezáltal az igazság győzelmi koszorúját mi is elnyerhessük.

Ámen.

Te is részese kívánsz lenni egy valódi harcos közösségnek? Akkor csatlakozz a HVIM-hez: [email protected]

A megemlékezéseinkről, főhajtásainkról készült képek:

bekescsaba (20) BUDAPEST (16) BUKKSZENTLASZLO (12) FERTOSZENTMIKLOS (10)

GELENCE (13)

KILYEN (12) KOLOZS (21) KUKULLOKEMENYFALVA (13) MAROSSÁRPATAK PUSPOKSZENTLASZLO (11) SZACSVA (8) SZEGED (22) SZEKELYUDVARHELY (10) SZÉKESFEHÉRVÁR szekszard (5) TERESKE (10) TUSNADFURDO (12) VESZPREM (9)

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)

6051 Total Views 1 Views TodayBejelentkezés

Kövess minket!