Videók: Kitörés és Becsület Napja 2017-ben is

A valódi jobboldal idén is megemlékezik az 1945-ös eseményekről, a Budai Várból kitörő hősökről. Kedvcsináló, heroikus videókkal is előrukkoltak a vármegyések.


A legújabb, HVIM által közzétett videó heroikus gondolatokkal toboroz az idei rendezvényekre:

(A beszédek a székesfehérvári Szentlélek magyar és német katonai temetőben hangzottak el még január 23-án, amiről a beszámoló itt olvasható.)

Festung Budapest – három rendezvény

A budapesti, február 11-ei, 14 órás megemlékezést megelőzi február 10-én egy bajtársi találkozó ballada esttel. A 11-ei megemlékezés után emlékkoncert is lesz. A megemlékezés pontos helyszínét 10-én teszik közzé. A rendezvénysorozathoz még emlékpólót is lehet rendelni. Minden lényeges információ egy helyen ITT.

Veszprémben kegyeleti megemlékezés

A vármegyések február 10-én, 17 órakor kegyeleti megemlékezést tartanak a veszprémi, vámos úti temető katonai parcelláinál. Szintén méltóságteljes és heroikus rendezvényre lehet számítani. Az esemény facebook oldala. Egyébként már hatodik éve tartanak minden évben megemlékezést a II. világháború hőseiről…

Megemlékező és teljesítménytúra

A Budai Kitörés Túra igaz már elmúlt (katt a beszámolóhoz), de aki kedvet érez, az a “Kitörés 60” elnevezésű teljesítmény és megemlékező túrán is részt vehet, aminek van 25 és 35 km-es távja is. Szintén Február 11-én lesz, de a budapesti megemlékezésről kényelmesen át lehet érni majd az indításra.

Hősiességet és méltóságteljességet sugárzó videók

A vármegyések igen jók minőségi videók elkészítésében….

A Festung Budapestről rögtön két videóval is előrukkoltak:


A nagy botrányt kavart, 2016-os, SS-veteránnal tartott megemlékezés videója:

A székesfehérvári vármegyések 2015-ös videója:

Mindmáig a legjobban sikerült videó 2013-ból, amiről kevesen tudják, hogy az alatta hallható beszéd nem egy korabeli rádióadás, hanem “vármegyés produkció” eredménye az is:

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)