Bajtársi találkozót tartott a HVIM Sándorfalván

A HVIM déli régiója bajtársi találkozót szervezett a Szeged melletti Sándorfalvára.

Az elmúlt hónapokban rengeteg hétvégét szenteltünk túráknak, sportnak, edzéseknek és megemlékezéseknek. Ezúttal a fizikai teljesítmény helyett egy lazább hétvégét hoztunk össze, amolyan csapatépítő jelleggel, de azért komoly megbeszélésekkel is megfűszerezve.

1471247995026 (clicks: 18)
Egyik szegedi bajtársunk biztosította a pazar helyszínt egy hétvégi ház formájában.  Pénteken csatlakoztak hozzánk a fővárosból is, így késő éjszakába nyúlóan közösen elemeztük a magunk mögött hagyott félév eseményeit és tapasztalatait, valamint megszabtuk az ősszel kezdődő időszak legfontosabb feladatait.

Szombaton reggel némi sporttal kezdtünk, majd Békéscsabáról érkeztek hozzánk vendégek, akikkel kapcsolatban egy hosszú beszélgetés után meg kellett állapítanunk, hogy eddig is elismerésre méltó mozgalmi tevékenységet folytattak, és remélhetőleg immár egy kötelékben tudunk dolgozni a nemzetért.

Kora délután Incze Béla vármegyés vezető tartott egy rendkívül érdekes előadást, melyben elemezte a nemzeti oldal jelenlegi helyzetét, az elmúlt évek visszaesésének az okait, illetve felvázolt egy lehetséges kiutat ebből.
Az előadás után egy nagyon finom közös ebédet fogyasztottunk el, amiért nagy köszönet illeti a vendéglátóinkat.

1471247897873 (clicks: 22)
Ezután a Vitéz Vastagh György Emléktúráról beszélgettünk hosszabban, hiszen októberben ismét megrendezésre kerül ez a túra, amely a térség egyik kiemelkedő nemzeti rendezvénye, sem jellegében, sem a lebonyolítás komolyságában, sem pedig mondanivalójában nincs még csak hasonló sem a megyében, de nem túlzás azt állítani, hogy az egész Alföldön sem.

13895393_1813799962182461_4299183481169477014_n (clicks: 25)

Az estét ismét egy hosszú beszélgetés zárta.

Vasárnap délelőtt a hosszú este fáradalmait pihentük ki, majd egy gyors ebéd után bementünk Szegedre, hogy szurkoló barátainkkal részt vegyünk a SZEOL – Budaörs meccsen, ahol 3 év után jelentek meg újra szervezetten a szegedi lelátókon az ultrák.

Összességében egy nagyon jó kis hétvégén vagyunk túl ismét, az ősznek pedig rengeteg programtervvel és megvalósítandó feladattal vágunk neki.

A hivatkozásra kattintva érhető el a szegedi HVIM Facebook oldala.

(6 és 4 Szeged – Mi Magunk – SZKR)