Országos belső tábort tartott a HVIM

Tartalmas és mozgalmas hétvégén vannak túl a HVIM tagjai. A Trianon Felvonulás után, amelyen rengeteg hazafi vett részt megkezdődött az országos belső tábor. Ezen a belső rendezvényen képviselték maguk a Csonka-hon illetve a hátáron túli vármegyések, próbaidősök.

A helyszínt az esti órákban foglaltuk el. Az összetartást mint minden hasonló eseményt a Hiszekeggyel nyitottuk meg. Az este folyamán átadásra kerültek a Diploma Ferrumok. Ezt a Mozgalomban kiemelkedő, fáradhatatlanul végzett munkáért való elismerésért kapták meg a különböző tagszervezetek tagjai. Mindez fáklyák fényénél ezzel is kiemelve jelentőségét. A díj átadása mellett beszélgetés és az egyik, ha nem a legfontosabb események következett: az eskütétel. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ezután a próbaidős(ök) élete örökre megváltozik. Ezért jelentős ez a pont egy vármegyésnél. Hiszen az eskü során megfogadják, hogy a kijelölt útról soha nem térnek el.

DSCF1041 (clicks: 27)

A második napot korán kezdődött. Első napirendi pontunk a régiók próbaidőseinek bemutatkozása volt, mely során megismerhettük újabb bajtársaink. Ezt követően a régiók vezetőinek beszámolóit hallgathattuk meg, ezzel is belelátva tevékenységeikbe, eddig elért eredményeikbe és kitűzött terveikbe.
WP_20160605_09_06_21_Pro (clicks: 21)

A nap fénypontja, legjobban várt eseménye a régiók közötti verseny volt. Idén összesen két versenyszámban mérhették össze tudásukat. Airsoft szituációs lövészet illetve földharc versenyszámban. A férfi tagjaink számára fontos a jó kondíció, így ezek a kihívások számukra testhezállóak voltak.

DSC_0789 (clicks: 31)

DSCF1087 (clicks: 27)
DSCF1121 (clicks: 19)
Az utolsó pont a közgyűlés volt, melyen a Mozgalmat érintő kérdések, legfőképpen a székely hazafiakat érintő eddigi történések megbeszélése folyt.

A tábort délután hagytuk el. Az országos összetartás mindig fontos esemény, hiszen alkalom nyílik megismerni, találkozni azokkal a tagokkal, akikkel egy úton járunk és egy cél vezérel minket.

(HVIM – Mi Magunk, SZKR)