Szegeden is a trianoni diktátum ellen tiltakoztak

A trianoni tragédia 96 évfordulója alkalmából lezajlott az újraalakított szegedi HVIM első nyilvános rendezvénye.

Megemlékezésünket június harmadikán, a Délvidéki Országzászló Emlékműnél tartottuk meg méltó, családias légkörben. Ahhoz képest, hogy Szeged nem egy nemzeti gondolkodásáról híres város, rendezvényünkön szép számmal jelentek meg érdeklődők. A sok ismerős arc mellett, olyanok is eljöttek, akikkel eddig még nem találkoztunk, de olyanok is akadtak, akik az utcáról csatlakoztak hozzánk.
dasfghjk (clicks: 41) ewafefwfe (clicks: 28) gfdcjh (clicks: 17) wesrdtfgz (clicks: 31)

Elsőként, szegedi szervezetünk vezetője Domján Anikó köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Himnusz eléneklése után arról beszélt, hogy a számos fizikai veszteség mellett, ami minket ért nem feledkezhetünk el gúnyhatáron túli testvéreinkről. Meg kell fognunk a kezüket, hiszen 2004-ben ezt már elhibáztuk egyszer.
ukzgklkj (clicks: 21)

Ezután Bartus Ádám, a szentesi HVIM képviseletében mondott beszédet. Beszédében kifejtette, hogyan halt meg a magyar néplélek és, hogy a XX. századi történelmünk számos vesztesége Trianonban gyökeredzik.
ayísdxfcbgvhn (clicks: 25)

Ezt követően Ótott Ferenc barátunk, a Vitézi Rend képviselője, tiszteletbeli HVIM tag szólt a megjelentekhez. Többek között kiemelte, hogy örömére szolgál részt venni az egyetlen még radikálisnak mondható szervezet eseményén.
wresrdgftvgnhjk (clicks: 27)

A szegedi Konzervatív Hallgatók is képviseltették magukat eseményünkön, területi vezetőjük Boros Krisztina, gondolatait is megosztotta.
sgdcfvjk (clicks: 20)

Végül, de nem utolsó sorban egy délvidéki tagunk Wass Albert – Patkányok honfoglalása című témába vágó és elgondolkodtató művét olvasta fel.

Megemlékezésünk ezen részét mécses gyújtással zártuk, majd közösen átvonulva a román konzulátus elé szolidaritást vállaltunk ártatlanul bebörtönzött székely bajtársainkkal.
kugjbgk (clicks: 13) awertzgjuhk (clicks: 21)

További képek a rendezvényről:
aqwertz (clicks: 28) awertzu (clicks: 18) 
jkluhlhu (clicks: 28)

(Szegedi HVIM – Mi Magunk – SZKR)