Sokkoló video(+18): Levágott gyerekfejjel a kezében Allah Akbar-t kiabált egy feketébe öltözött asszony Moszkvában (Frissítve)

„Eljött a világ vége…én vagyok a halál. Gyűlölöm a demokráciát! Terrorista vagyok!”  mondta az a feketébe öltözött asszony, aki levágott gyerekfejjel a kezében Allah Akbar-t kiabált a moszkvai Oktjabrszkoje polje metrómegállóban.

A metróállomás közelében egy kiégett lakásban a hatóságok megtalálták a lefejezett gyerek – a jelentések szerint egy lány – holttestét. A nőről kiderült, hogy közép-ázsiai és a gyerek dadája volt. A gyermek édesanyját sokkos állapotban szállították a kórházba.

A hatóságok lezárták a metróállomást, és tűzszerészek vizsgálták meg a helyszínt, mivel nem volt kizárható a terrorveszély, de nem találtak semmit, ennek ellenére a terrortámadásként kezelik a helyzetet.

Szemtanúk elmondása szerint, a feketébe öltözött nő azt is kiabálta, hogy „terrorista vagyok”, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

Orosz sajtóinformációk szerint a fekete ruhás nő azután vette elő az áldozat fejét a táskájából, hogy egy helyi rendőr megállította a metróban.

„Eljött a világ vége…én vagyok a halál. Gyűlölöm a demokráciát! Terrorista vagyok!”

– hallható a RT oldalán is megjelent felvételen.

(clicks: 76) (clicks: 52)

 

Frissítés: Megölte a rábízott négyéves kislányt egy üzbegisztáni nő Moszkvában. A rendőröknek azt mondta, férje megcsalta őt, ezért ölte meg a rábízott gyermeket. Az áldozat fejét levágta, majd a lakást felgyújtotta. Kezében a gyerek fejével egy órán át fenyegetőzött a metrónál azzal, hogy felrobbantja magát.

Az orosz igazságügy-miniszter az eset kapcsán közölte: a nő bébiszitterként dolgozott a családnál. Azt is elmondta, a hatóságok azért nem tartóztatták fel a nőt egy órán keresztül, mert azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Amint meggyőződtek róla, hogy nincs nála bomba, elfogták.

Az üzbegisztáni állampolgárságú, 39 éves Gülcsehra Bobokulova láthatóan zavart elmeállapotban volt elfogásakor, már folyamatban van pszichiátriai kivizsgálása.

Az áldozat édesanyját – aki férjével és idősebbik gyermekével nem sokkal a merénylet előtt hagyta el a lakást – sokkos, öntudatlan állapotban szállították kórházba.

Az egyébként rendőrökkel alaposan ellátott metrónál, senki sem állította meg a gyermek fejét egy órán keresztül lóbáló nőt. Szemtanúk szerint a rendőrök inkább elfutottak messzire, elég volt a nőnek azzal fenyegetőznie, hogy bomba van nála. Ennyi idő alatt a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), a rohamrendőrök is felvonulhattak volna, végül egyszerű rendőrök terítették le a láthatóan zavart nőt.

Az FSZB terrorelhárítási alosztályának korábbi munkatársa, Szergej Goncsarov szerint a legkevesebb, hogy a helyszínen dolgozó rendőröket el kell bocsátani.

Az RT beszámolója az esetről:

 

Az áldozat édesanyját sokkos állapotban szállították kórházba:

(RT,Alfahír nyomán – SZKR)