Perrel fenyegetőzik a Mousoleum

Meg sem lepődünk azon, hogy a váci Mousoleum tulajdonosa perrel fenyegetőző közleményt tett közzé a Vác Online híroldalon, amelyben mindent tagad azzal kapcsolatban, hogy a szórakozóhelyen szombaton egy drogdílert fogtak volna el, aki megmérgezett egy fiatal lányt. És persze minden állításunk “rágalom” és “hazugság”, így az is, hogy a kidobók embertelenül bántak a bűncselekmény áldozatával.

A helyesírással kissé hadilábon álló diszkótulajdonos, Villányi Attila Gábor rendkívül különös kijelentésekkel igyekszik cáfolni híradásunkat. Nézzük csak, mi történt szerinte!
“Egy vendég, rosszul lett szórakozás közben. A vele érkezett, kísérő barátnője értesítette a saját édesapját, aki gépkocsijával haza vitte őket.”
Ez így van, csak éppen a kettő között ott jártak a mentők és a rendőrség. Nyilván olyan diszkréten jártak el, hogy észre sem vette senki.
“A hivatalosan hatályban lévő törvénykezés szerint az ÁNTSZ előírja, hogy szórakozóhelyeken, ügyeletet kell tartania hozzáértő, képesített egészségügyi ápolónak. A szabályoknak megfelelően nálunk természetesen rendelkezésére áll ez a lehetőség, azoknak, akiket bármilyen sérülés ért.”
Dicséretes, ha ez igaz, ugyanakkor ilyen ÁNTSZ rendelkezés nem létezik. Ha létezne, akkor az utolsó falusi csehóban is éjjel-nappal szakképzett ápolók tartanának ügyeletet. A Tolvajkergetők több tagja is elég sokat dolgozott éjszakai szórakozóhelyeken, de ilyen marhaságról még soha nem hallottak. Jelentkezzen, aki igen…
“A vendégek, tanúk elmondása alapján, nem volt szó semmilyen droghasználatról. Az egészségügyi személyzet úgy ítélte meg, hogy a vendégnek semmilyen sérülése nincs, állapota miatt pedig, nincs szükség mentőre vagy orvosi beavatkozásra, ellátásra.”
Milyen meggyőzően hangzik, igaz? Csakhogy ki hallgatott ki “tanúkat” és mikor? Kik ezek a tanúk? Semmi baj, majd a bíróságon felelhet, elvégre az Ön dolga lesz felperesként bizonyítani, hogy hazudunk.
Az egészségügyi személyzet pedig lehet, hogy ezt állapította meg, de ettől még a mentők szükségesnek látták a rendőrség kihívását. És az is tény, hogy a lányt kirakták a helyről – bár mi semmiféle “ápoló személyzetet” nem láttunk közben. Hacsak a kidobókat nem tekintjük annak…
“A rendőrség nem tud semmilyen atrocitásról, droghasználatról, hozzájuk bejelentés nem érkezett. A mentőknél szintén nem tudnak az esetről.”
Felettébb széles kompetenciájú diszkótulajdonos Ön, hogy a rendőrség és a mentők nevében is ilyen határozottan nyilatkozik. Szerencséjére a hatóságok nem veszik a fáradságot, hogy ellennyilatkozatban cáfolják állításait, és ezt Ön is tudja, a paraszt meg vakuljon, ugye.
Tessék parancsolni, Villányi úr, fáradjon be a bíróságra, indítsa el a pert. Csak aztán nehogy a bíróság hivatalosan kikérje a rendőrség és a mentők esetnaplóit, jelentéseit, mert abból csúnya pofára esés lehet Önnek. Addig csak tessék nyugodtan fenyegetőzni a Szent Korona Rádiónak, a cikk szerzőjének és még a megosztóinak is. Mindenkit be lehet perelni, végül is lóvé van, nem igaz?
Levele még inkább meggyőzött bennünket, hogy továbbra se látogassuk az Ön diszkóját. Másoknak még inkább ezt ajánljuk.
(Tolvajkergetők – SZKR)