Ingyenes “Mátyás király nap” Budapesten előadásokkal, beszélgetésekkel

Előadás, beszélgetés, kiállítás, akusztikus dalok – Mátyás király 560. királlyá választásának, és 575. születésének évfordulója. A Szent Korona Országáért Alapítvány és a Szent Korona Szabadegyetem szervezésében. 2018. Február 25. 15 órától, az Andretti kávézó és pizzériában.

Székelyföldi kalandozások – Mi Magunk vlog III. adás (+képes beszámoló)

A HVIM székelyföldi tagszervezetei megtartották évnyitó belső táborukat, melyen a csonka-országi tagszervezetek is képviseltették magukat. Gigantikus hógolyó-ütközetek, román zsandárok vegzálásai, nehezen járható utak színesítették az utazást. 

DNS vizsgálat is kimutatta, hogy a Turul-dinasztia nem finnugor, hanem eurázsiai

Azonosította az Árpád-ház (Turul-dinasztia) férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek – nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.

A tatárjárás. I. rész – Az előzmények, Julianus barát utazásai, a kunok első betelepítéséig

Honnan szerezték a mongolok információkat Magyarországról? És IV. Béla királyunk a mongolokról? Mi történt a Magna Hungáriába maradt magyarokkal? A következő cikkből kiderül.

A horror íze (18+)

Mi a horror, a félelem és a halál legbensőbb forrása? Minden borzongásunk ellenére mi vonz mégis a rettenet felé? Vérfagyasztó videónkban erre keresünk válaszokat.

 

Vármegyés közgyűléstől a Kitörés túráig – Mi Magunk vlog II. adás

Kitartás nélkül nem megy! – hangzik el a Kitörés 60 teljesítménytúra alatt, amit nyomon követhettük velünk, Barcsa-Turner Gáborral, Boór Tamással és az egész Farkasok alakulattal. A túra előtt azonban megtartottuk a vármegyés közgyűlésünket is, ahonnan szintén bejelentkezünk, illetve egy vágókép erejéig lőtéren is jártunk. A Mi Magunk videóblogjának második adásából az is kiderül Zagyva Gy. Gyula jóvoltából, hogy mi tartozik a nézőkre a Vármegyéből, ahogy azt is megtudjuk, hogy Incze Béla hogyan issza a kávéját.

Videóriport a Becsület Napjáról – Színvonalas, méltóságteljes kegyeleti megemlékezés

Szervezőkkel és résztvevőkkel készült videóriport a Becsület Napjáról, plusz a megemlékezés képes beszámolója érhető el cikkünkben.

Valentin nap – Egy újabb “ünnep” a fogyasztói vallás kalendáriumában

Ezt az alapvetően angolszász, magyar földön tehát kultúridegen vásárlási cirkuszt a modern ember mára kötelező jellegű ünnepként építette be a társadalom tudatába. De mégis mi a probléma ezzel?

Elhatárolódni a baloldaltól – A Mi Magunk videóblog formában folytatja

A HVIM videóblogja a megszokott tematika mentén jelentkezik, a látványvilágra is adva. A beszélgetést rövid klip dobja fel és minden adás tartogatni fog meglepetést, extrákat és sokszor külső helyszíneken is fogunk forgatni, illetve sok vendéget is meghívunk.

Évnyitó összetartás Fejér megyében

Nagyon jó hangulatú, kötetlen bajtársi összejövetelt tartottak a fejér megyei vármegyések, ahol nemcsak az idei év feladatait beszélték át, hanem komoly témák is szóba kerültek. Képes beszámoló a Bakony széléről.