A robbanó csipogókat úgy tervezte a Moszad, hogy két kézzel lehessen az üzeneteket megnyitni

Az izraeli hírszerzés 2015 óta látja el Libanont robbanóanyaggal megrakott rádiókkal – a Moszad egy olyan rendszerrel rukkolt elő, amely az üzenetek olvasását csak úgy engedi meg, ha két kézzel fogják a készüléket, ami mindkét kéz elvesztését jelenti.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Moszad úgy programozta a személyhívókat, hogy az üzenetet csak két gomb megnyomásával lehessen elolvasni – ez azt jelenti, hogy az ember mindkét kezét használná, és így a robbanás után képtelen lenne harcolni – írja izraeli forrásokra hivatkozva a The Washington Post. Mint a sajtó megtudta, a Moszad 2022 óta tervezte a robbanóeszközök működésbehozását, 2015 óta pedig megkezdte az első rádiók robbanóanyagokkal való ellátását Libanonba.

Kilenc évig az izraeliek megelégedtek azzal, hogy lehallgatják a Hezbollahot, fenntartva a lehetőséget, hogy a csipogókat és rádiókat felrobbantsák, ha szükségesnek látják. Ezalatt az idő alatt tökéletesítették a tervezést, hogy a robbanóanyagok észlelhetetlenek legyenek. A bomba alkatrészét olyan gondosan elrejtették az akkumulátor belsejében gyakorlatilag, hogy lehetetlen volt észlelni, még akkor sem, ha az eszközt szétszedték.

A Hezbollah végül közvetve fizetett az izraelieknek olyan bombákért, amelyek megölték vagy megsebesítették sok tisztviselőjét, harcosát és civiliket is. Az Apollo kiszervezte a kütyük gyártását – az eszközöket valójában Izraelben szerelték össze. Végül magyarországi és bulgár cégeken keresztül értékesítették.

(Szent Korona Rádió)

Válaszcsapás: Így dolgozik a Moszad (II/II.) – Csipogós terrorakció háttere

Amikor a technológia öl – Dugin a technológiai biztonságról és a libanoni robbanások tanulságairól

Csipogókba tett bele a Moszad egy magyarországi cégen keresztül robbanóanyagot – ma rádiók robbantak fel

Izraeli pénz is átáramlott a csipogóbotrányos magyar cégen