Amerikában is születnek még normalitáspárti ítéletek

Mi van akkor, ha weblaptervezőként nem akarsz buzeráns házasodni kívánókat kiszolgálni? 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Colorado állam több mint 1,5 millió dollárnyi (átszámítva több mint 540 millió forintnyi) perköltséget térít meg annak a honlaptervezőnek, aki pert nyert a diszrimináció-ellenes törvénnyel szemben – írja az NBC News.

Lori Smith azzal fordult a bírósághoz, hogy a diszkrimináció-ellenes törvény korlátozza az ő szólás- és vallásszabadsághoz való jogát, és a vállalkozásoknak jogukban áll megtagadni a szolgáltatást a deviáns pároktól, ha a lelkiismeretük erre szólítja fel őket.

Az Amerikai Egyesült Államok legfelsőbb bírósága Smithnek adott igazat, úgy döntött, hogy az a coloradói törvény, amely tiltja a LMBTQP-ellenes diszkriminációt, sérti Smith vallás- és szólásszabadsághoz való jogát. Ezzel sokkal könnyebbé tették a vállalkozások számára a a normalitás képviselését.

Smith költségeinek egy részét téríti meg az állam, az eredetileg igényelt kétmillió dollárhoz közelítő összeg helyett 1,5 millió dollárt. A nőt képviselő konzervatív szervezet ügyvédje szerint bevett gyakorlat, hogy az ilyen perek esetén a felperes kérheti a költségei megtérítését, ha nyer a bíróságon.

Eközben idehaza:

LMBTQP-zászló el nem égetése is „közösség elleni uszítás” a Győri Ítélőtábla szerint

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)