A Hezbollah vezér búcsúztatásán történelmi beszédet mondott Irán legfelsőbb vezetője

“A libanoni nép szilárd védelme a palesztin népért legitim és törvényes, és senkinek sincs joga kritizálni a Gáza iránti támogatásukat. E kötelességünk teljesítése során nem fogunk késlekedni, nem fogunk túlreagálni, nem fogunk kapkodni, és nem fogunk alulmaradni.” – hangsúlyozta Khamenei, Irán legfelsőbb vezetője.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán legfelsőbb vezetője, Szajjed Ali Khamenei ma, 2024.10.4-én beszédet mondott a Hezbollah vezetőjének, Szajjed Hasszán Naszrallah mártírnak a megemlékezésén, az általa vezetett pénteki ima előtt.

Sayyed Ali egy puskával a kezében jelent meg, és több ezer ember előtt beszélt, beszédének egy részét arabul mondta el. A transzparensen a Korán egy verse olvasható:

„Bizony, Allah pártja [a Hezbollah] a győztes”.

“Hezbollah jelenléte ma Libanonban: Rakétákkal bombáztuk az ellenséges katonák Kiryat Shmona-i koncentrációit. Sasa’a-ban nehéz Burkan rakétával célba vettünk egy csoport izraeli ellenséges járművet és katonát. Nagyméretű rakétavetővel bombáztuk a „Karmiel” kolóniát.

Hezbollah jelenléte ma Irakban: Három célpontot támadtunk három különálló műveletben a Golán-fennsíkon és Tiberiasban a megszállt területeinken drónok segítségével.

Minden csapás, amelyet erre az entitásra mérnek, nemcsak a régiót, hanem az egész emberiséget szolgálja.

Afganisztántól Jemenig, Irántól Gázáig és Libanonig meg kell védenünk az iszlám közösséget. Az iszlám közösség ellensége egy, de módszerei országonként eltérőek.

Senkinek sincs joga kritizálni a libanoniakat, amiért támogatják palesztin testvéreiket.

Az Iszlám Köztársaság teljes határozottsággal fog reagálni minden akcióra. Teljesen szilárdan állunk a „vérszívó entitás” bűneivel szemben. Az ellenségek viszályt szítottak az iszlám országok között, de mára az iszlám közösség felismerte ki is az ellenség és le tudja győzni azt.

A palesztin és libanoni férfiak harca (dzsihád) 70 évvel vetette vissza a cionista entitást.

Ma már maguk a bűnöző cionista banda is rájöttek, hogy soha nem fognak győzelmet aratni a Hamász és a Hezbollah felett. A fegyveres erőink által néhány nappal ezelőtt a Gázai övezet támogatására tett lépés törvényes és teljesen legitim. Amit fegyveres erőink tettek, az a legkevesebb válasz a cionista entitás által elkövetett bűnökre!

Ma az iszlám nemzet tudatára ébredt és képes legyőzni a muszlimok ellenségeinek terveit.

Ha a nemzetek el akarják kerülni a harcokat, fel kell nyitniuk a szemüket és tudatosítaniuk kell! Minden nemzetnek joga van megvédeni szuverenitását, egységét és földjét a megszállókkal és bitorlókkal szemben. A palesztin népnek minden joga megvan ahhoz, hogy szembe szálljon ezekkel a megszállókkal!

Azok, akik a palesztin népet segítik, vallási kötelességüket teljesítik, és senki sem kifogásolhatja, hogy miért védik meg Gázát.

A libanoni nép szilárd védelme a palesztin népért legitim és törvényes, és senkinek sincs joga kritizálni a Gáza iránti támogatásukat. E kötelességünk teljesítése során nem fogunk késlekedni, nem fogunk túlreagálni, nem fogunk kapkodni, és nem fogunk alulmaradni.”

A Vaskupolát megkerülve támad a Hezbollah, Haifára mértek súlyos csapást (frissülve a mai nap harcérintkezéseivel)

Libanon londoni nagykövete szerint “Izrael kinyitotta Pandora szelencéjét”

Libanoni külügyminiszter: Nasrallah elfogadta a tűzszünetet, majd megölték (nyilatkozat)

Szent Korona Rádió