Aláírta a grúz házelnök a normalitást védő törvénycsomagot

Grúzia utat mutat! Ha betartatják a törvényeket, többet valószínűleg Pride vonaglásokat sem rendezhetnek az országban, és a gyermekeket is megvédik. Egy nagy veszély fenyegeti ugyanakkor a keresztény államot: egyre valószínűbb, hogy színes forradalommal készül az októberi választásokra az USA. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A grúz parlament házelnöke csütörtökön az EU figyelmeztetése ellenére törvénybe iktatta a noramlitáspárti törvényt.

A lépés egy nappal azután történt, hogy Salome Zurabishvili nyugatbarát grúz elnök – aki ellentétben áll a kormányzó Grúz Álom párttal – nem volt hajlandó aláírni a törvényt.

A törvényjavaslat hasonló az orosz deviáns propaganda elleni törvényhez, amely szintén tiltja a nemi átalakítást, és érvényteleníti a külföldön vagy Grúzia területén kötött azonos neműek házasságát.

„Az alkotmánnyal összhangban ma aláírtam a „családi értékekről és a kiskorúak védelméről” szóló törvényt, amelyet Salome Zurabishvili nem írt alá” – közölte Shalva Papuashvili házelnök a Facebookon.

A kormányzó Grúz Álom a múlt hónapban keresztülvitte a törvényt a parlamenten, amelyet az ellenzék bojkottált, és amely tovább szította a feszültséget a döntő fontosságú október 26-i parlamenti választások előtt.

Papuashvili szerint az intézkedés „a józan észen, a történelmi tapasztalatokon és az évszázados keresztény, grúz és európai értékeken alapul, nem pedig változékony eszméken és ideológiákon”.

Azt is kiemelte, hogy a „törvény minden polgár jogait védi”.

Ügynökszervezetek és nyugati országok azonban azt mondták, hogy a törvény diszkriminatív, és veszélyes környezetet teremt az LMBTQP-emberek számára.

A törvényjavaslatot azután hozták, hogy Tbiliszi a közelmúltban elfogadta a civil szervezetek elleni „külföldi befolyásról szóló törvényt”, amely hetekig tartó kormányellenes balliberális tüntetéseket és nyugati elítélést váltott ki.

A kritikusok azzal vádolják a kormányzó Grúz Álom pártot, hogy egyre közelebb kerül a Kremlhez, és veszélyezteti Grúzia EU-tagságra való törekvését. Lehet, hogy ők is rájöttek, hogy semmi dolguk a dekadens Nyugattal?

Hamarosan kezdődik az USA által szervezett “színes forradalom” Grúziában?

(Hürriyet nyomán Szent Korona Rádió)