Nem látják szívesen az LMBTQP szimbólumokat a szlovák parlamentben

Van amiben pédát lehet venni a tótok parlamentjéről. Az ellenzéki Progresívne Slovensko („Progresszív Szlovákia”) párt egyik képviselője, Lucia Plaváková, akit kétszer is eltávolítottak az ülésteremből egy LMBTQ szimbólumokat tartalmazó matrica miatt, közölte, hogy a Köztársaság Alkotmánybíróságához fog fordulni, mivel indokolatlannak tartja a parlamenti alelnökök eljárását.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Az Alkotmánybírósághoz fordulva fogok védekezni a parlamentben a diszkriminatív eljárás ellen” – írta Plavakova a Facebook-oldalán.

Hétfői sajtótájékoztatóján megjegyezte, hogy

Andrej Danko és Tibor Gašpar szlovák parlamenti alelnökök többször félbeszakították a beszédét, és egy LMBTQ matrica miatt eltávolították a teremből.

Plaváková szerint ez a képviselői kötelességei teljesítésével kapcsolatos jogainak megsértése.

Szeptember 25-én Andrej Danko, a szlovák parlament alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Plavakova a főpódiumon tartott beszéde alatt egy olyan laptopot használt, amelyen több matrica is volt, köztük egy LMBTQ-szimbólumokat tartalmazó.

A házelnök-helyettes félbeszakította Plavakova beszédét, és azt javasolta neki, hogy távolítsa el a matricákat, takarja el őket, vagy csukja be a laptopot, és folytassa a beszédet anélkül, mivel szerinte a számítógépén lévő képek reklámnak minősülnek.

A képviselő azt mondta, hogy nem sérti meg az ülés rendjét, és nem volt hajlandó eltávolítani a matricákat, mire Danko eltávolította őt a teremből. Ebéd után Plavakova ugyanezzel a laptoppal tért vissza az ülésre, amiért ismét megrovásban részesült. A szlovák parlament alelnöke, Gašpar, aki az ülést vezette, szintén úgy döntött, hogy eltávolítja Plavakovát a teremből.

Nemcsak megerőszakolta áldozatait a pedofil, de még szifilisszel is megfertőzte őket

Afganisztánban korbács jár a buzulásért

( Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)