Újabb 25 halott Gázában, ezzel 41 ezerre nőtt a halálos áldozatok száma

41.600 halott, 92 ezer sérült Gázában 2023. október 7-e óta. Izrael – miközben már Libanont, Jement is bombázza-, tovább folytatja a népirtását a gázai övezetben. A legfrissebb számokat a török Anadolu hírügynökség közölte.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A gázai polgári védelem szerint legalább 25 palesztin meghalt, és sokan megsebesültek a Gázai övezet különböző területeit célzó izraeli légi és tüzérségi csapásokban vasárnap reggel óta.

A Gázai övezet északi részén a polgári védelem szóvivője, Mahmúd Bassal azt mondta, hogy négy palesztin meghalt, és többen megsebesültek, köztük nők és gyerekek, a beitlahijai Um Al-Fahm iskola bombázásában, ahol több száz lakóhelyüket elhagyni kényszerült embernek ad otthont. Elmondta, hogy Jabaliában öt embert is megöltek a civil összejövetelek és otthonok elleni csapások, köztük az Abu Nasser és a Samour családok házait érte csapás.

Gázában három palesztin vesztette életét, és sokan megsebesültek az al-Sha’bia kereszteződéshez közeli Hararah családi ház ellen végrehajtott légicsapásban, míg további hárman haltak meg egy polgári összejövetel elleni támadásban.

A Gázai övezet középső részén a nuseirati menekülttábor egyik házát ért izraeli csapás egy ember halálát és számos sérülést okozott. Egy palesztint is megöltek az áramszolgáltató bejáratánál, Nuseirattól keletre.

Deir al-Balahban egy palesztin meghalt, mások pedig súlyosan megsérültek a lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket menedéket nyújtó sátor elleni csapásban. További öt palesztint öltek meg a Da’alis család otthona elleni támadásban Nuseirattól nyugatra. Bassal szerint Gáza déli részén Rafahtól keletre két palesztin vesztette életét tüzérségi lövöldözésben.

Izrael a Gázai övezet elleni offenzívája közepette rendszeresen polgári létesítményeket, köztük iskolákat, kórházakat és istentiszteleti helyeket vett célba. A háború szabályai szerint az ilyen létesítmények célba vétele háborús bűnnek minősülhet. Izrael folytatta brutális offenzíváját a Gázai övezet ellen a Hamász palesztin csoport tavaly október 7-i támadása után, annak ellenére, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa azonnali tűzszünetre szólított fel.

A helyi egészségügyi hatóságok szerint azóta közel 41 600 ember vesztette életét, főként nők és gyerekek, és több mint 96 200-an megsérültek. Az izraeli támadás a terület szinte teljes lakosságát kitelepítette a folyamatos blokád közepette, amely súlyos élelmiszer-, tiszta víz- és gyógyszerhiányhoz vezetett. Izraelt a Nemzetközi Bíróság népirtással vádolja gázai tettei miatt.

(Anadolu – Szent Korona Rádió)

Putyin kimondta: Gázában népirtás zajlik

Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

Az amerikai külügyminiszter szerint is Gáza teljes lakosságát élelmiszerhiány fenyegeti