A NATO nagyszámú áldozatra készül egy esetleges Oroszországgal való harmadik világháborús forgatókönyv esetén

A német hadsereg szerint még ebben az évtizedben megtörténhet az invázió, a NATO legfőbb logisztikai vezetője szerint a NATO-nak fel kell készülnie.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A NATO tömeges evakuálási és mentési terveket dolgoz ki egy Oroszországgal vívott jövőbeli háború esetére – jelentette ki egy magas rangú tábornok.

Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO logisztikai parancsnokságának vezetője a héten megerősítette, hogy a biztonsági csoport azon dolgozik, hogy biztosítsa a műveleti képességet a nagyszámú sebesült katona frontvonalból való kiemelésére.

A német tábornok figyelmeztetett, hogy a szövetségesek afganisztáni és iraki tapasztalataival ellentétben egy Oroszországgal vívott totális háborúban a NATO valószínűleg súlyos veszteségeket szenvedne el.

Emellett Oroszország légiereje, valamint hatalmas rakétakészletei azt eredményezik, hogy az orvosi evakuálás repülőgépekkel túl kockázatos lenne – ez a tényező arra kényszerítheti a NATO csapatait, hogy „kórházi vonatokat” alkalmazzanak a sebesültek tömeges elszállítására.

A kihívást az jelenti majd, hogy a sérültek magas színvonalú ellátását a legrosszabb esetben is gyorsan és hatékonyan biztosítsuk” – mondta.

Sollfrank figyelmeztetésére azért került sor, mert a német hadsereg szerint Oroszország várhatóan már 2029-ben képes lesz megtámadni egy NATO-országot.

Nagyon román: egy NATO-hadgyakorlaton lengyel panelházakat lőttek a román katonák

Gáztározók védelmére hivatkozva lövik majd le NATO országok az orosz rakétákat?

(Dailymail nyomán Szent Korona Rádió)