Végül csak ráerőlteti a deviáns házasságot az EU a lengyelekre?

Lengyelországot újfent elítélte az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), miután két lengyel nőtől megtagadták az Egyesült Királyságban kötött házasságuk bejegyzését.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A két nő 2015-ben kérvényezte a külföldön kötött házasságuk anyakönyvezését Lengyelországban, melyet megtagadtak tőlük arra hivatkozva, hogy a közép-európai országban nem engedélyezett a deviánsok házassága. Ezt követően fordult az LMBTQP páros az emberi jogi bírósághoz, mely most szeptember 19-én hozott ítéletet az ügyben.

A bíróság megállapította, hogy a házasságuk bejegyzésének megtagadása és az egybekelésük legalizálására szolgáló alternatív jogi forma hiánya azt eredményezte, hogy az azonos nemű pár „jogi vákuumban” maradt. Egy ilyen helyzet nem garantálja a stabil párkapcsolatban élő emberek alapvető védelmét.

Strasbourgban az ügyet egy három bíróból álló bizottság tárgyalta, ami azt jelenti, hogy az ítélet jogerős, és végre kell hajtania Lengyelországnak a többletjog biztosítását. A megvalósítást az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága felügyeli.

LMBTQP-lobbista képzést tartanak Debrecenben

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)