Saját “párja” gyilkolta meg a grúz transzot – A baloldaliak mégis a normalitáspárti törvényt támadják

Kesaria Abramidze-t, a 37 éves híres grúz transzneműt brutálisan meggyilkolva találták lakásában szeptember 18-án éjjel. A Belügyminisztérium másnap reggel letartóztatta párját, Beka Jaianit, mint feltételezett gyilkost.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ügyben a Btk. 109. cikkelye alapján, “nemi identitáson alapuló különös kegyetlenség súlyosbító körülményei között elkövetett szándékos emberölés” miatt folyik a nyomozás. A transznemű a hírek szerint több szúrást kapott. A gyanúsítottra 16-tól 20 évig terjedő vagy életfogytiglani börtönbüntetés vár.

A jelentések szerint körülbelül két órával a gyilkosság előtt Kesaria Abramidze fotót tett közzé magáról és “párjáról” a Facebook-sztorijában. Ez olyan feltételezésekhez vezetett, hogy a fotó válthatta ki a bűncselekményt, mivel a másik fél állítólag nem akarta, hogy nyilvánosságra hozzák.

Az áldozat szomszédai és barátai – nem meglepően – “mérgező kapcsolatról” és állandó fizikai és pszichológiai bántalmazásról számoltak be Kesaria Abramidze és Beka Jaiani között.

Szeptember 19-én délelőtt több sajtóorgánum térfigyelő felvételeket tett közzé Abramidze lakóházából. A felvételen Beka Jaiani látható, amint 14 percen belül többször bement és kijött az épületből – állítólag ugyanabban az időszakban, amikor Abramidzét megölték.

A transz meggyilkolásának hírét körülbelül egy órával később jelentették, miután a szomszédok, akiket megijesztettek a támadás hangjai, vérrel borítva találták őt a lakásában.

Az LMBTQP-ellenes törvényre akarják fogni

„Ez a tény újabb megerősítése annak, hogy a gyűlölet- és nemi indíttatású bűncselekményekre a bűnüldözésnek és a közvéleménynek különösen szigorúnak kell lennie”

– panaszolta Levan Ioseliani, volt grúz parlamenti képviselő.

„Szörnyű gyilkosság! Az emberiség megtagadása! Csak ez józaníthatja ki társadalmunkat… Remélhetőleg ennek a gyönyörű fiatal nőnek a meggyilkolása legalább emberségesebbé és keresztényebbé tesz bennünket”

– tette közzé Salome Zurabisvili grúz elnök a Facebookon.

„Közvetlen összefüggés van a gyűlöletbeszéd politikában való alkalmazása és a gyűlölet-bűncselekmények között. (…) Az biztos, hogy a gyűlöletpolitikának súlyos következményei vannak – az LMBTI-személyek zaklatása, marginalizálódása és az ellenük irányuló erőszak. Kesaria Abramidze meggyilkolásának ügye nem érzékelhető ezen általános kontextus nélkül”

– mondta a Social Justice Center (SJC) emberi jogi felügyeleti ügynökség a gyilkosságra reagáló közleményében.

Michael Roth, a német Bundestag külügyi bizottságának elnöke, aki két napja járt Grúziában, szintén így reagált az esetre:

„Kesaria Abramidzét megölték. Mindössze egy nappal azután, hogy a grúz parlament elfogadta az LMBTI-ellenes törvényt. Mélyen megdöbbentem, és felszólítom a „Grúz Rémálom” kormánypártot, hogy azonnal vonja vissza a szégyenteljes törvényt.”

Ezen propagandisták és politikusok szavaik ellenére gyakorlatilag ujjonganak a gyilkosság tényén, hiszen az LMBTQP jogokat korlátozó törvényre kenhetik az egészet, és máris transzfóbiát kiáltanak, holott egy olyan gyilkosról beszélünk, aki szexuális kapcsolatban volt a transszal. Mégis hogy lehetne transzfób egy olyan személy, aki épp egy ilyen személlyel volt képes összeállni? A liberális jogvédők ennek ellenére boldogan mutogatnak a normalitást védő törvényre

Hamarosan kezdődik az USA által szervezett “színes forradalom” Grúziában?

(Civil Georgia nyomán Szent Korona Rádió)