“Nem hallani fogjátok a választ, hanem LÁTNI fogjátok azt!” – a Hezbollah vezetőjének beszéde a libanoniakhoz

A mai délután Hassan Nasrallah, a Hezbollah vezetője beszédet intézett a libanoni néphez a napokban történt brutális izraeli támadásra reagálva.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A beszédét részvétnyilvánítással kezdte, illetve mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. A csipogók robbanása okán országos véradást szerveztek, amelyben Libanon-szerte rengetegen részt vettek, Libanon egész történelmének legnagyobb nyilvános véradásának nevezte. Ezen kívül köszönetet mondott Iránnak, Iraknak és Szíriának a nehéz időkben nyújtott nagy segítségükért.

Nasrallah szerint a robbantásos támadással Izrael átlépett mindenféle vörös vonalat, nem törődve sem az etikával, az erkölccsel vagy bármilyen más értékkel. Példátlanul etikátlannak tartja a civilek ellen intézett támadást.

„Ha minket akarnak célba venni, akkor a Hezbollah harcosait célozzák meg; ne legyenek gyávák és ne vonják be a civiljeinket.”

“Tegnap az izraeliek rádiókat vettek célba, ami több tíz halálos áldozatot követeltek, köztük nőket, gyerekeket és civileket. Az ellenség tudta, hogy ezek a csipogók nem csak a katonai egységekben, hanem a különböző részlegekben is jelen vannak – szándékosan próbáltak egyetlen perc alatt 4000 embert megölni. Összesen, a keddi és a szerdai napon 5000 embert próbált megölni a terrorállam.”

A Hezbollah vezetője kijelentette, hogy ez egy újabb terrorcselekmény volt, gyakorlatilag mészárlást hajtottak végre az izraeli katonák, illetve egy rákos daganathoz hasonlította a terrorállamot.

“A Mindenható Isten sok szenvedéstől kímélt meg minket, szerencsére sok sebesülés csak könnyű sérülés volt – sok csipogót nem osztottak ki, nem kapcsolták be, vagy az áldozattól távol helyezkedett el”

„Vizsgálóbizottságokat hoztunk létre, hogy megvizsgáljuk az összes lehetséges forgatókönyvet arra vonatkozóan, hogy hogyan történhetett a támadás. A részletek és a végleges következtetés még megerősítésre vár.”

Nasrallah elismerte, hogy az ellenségnek technológiai előnye van velük szemben, de úgy fogalmazott, hogy ez a háború valósága. Egyszer az ő javukra, egyszer az ellenség javára van pozitív végkimenetele.

“A héten történt események komoly próbatételnek bizonyultak, amelyet Isten segítségével és emelt fővel le fogunk győzni! Bármilyen erős vagy példátlan csapásról legyen is szó, az ellenség soha nem fog minket a földre kényszeríteni, ellenállásunk csak még elszántabb lesz!”

Nasrallah felhívta a figyelmet, hogy tavaly október 7-e óta majdnem egy teljes évig támogatták a palesztinokat, mellyel tisztában van Izrael és nyíltan elismeri, hogy stratégiai és taktikai győzelmeket értek el, és hogy példátlan mértékben befolyásolta a Hezbollah a megszálló erőket.

Kijelentette, hogy soha nem fogják abbahagyni a Gázai övezet támogatását, illetve nem állítja le a műveleteiket, amihez az ellenség ragaszkodik, mert akkor minden, amit az elmúlt évben tettek, kárba veszne. Addig nem hagyják abba az izraeli front elleni harcot, amíg ők abba nem hagyják a palesztinok népirtását.

Az IDF folyton arról beszél, hogy be akarnak törni Libanonba, a Hezbollah pedig nem ellenkezik, sőt gyakorlatilag tárt karokkal várják őket, Nasrallah azt mondta,

„Éjjel-nappal várjuk a tankjaikat, azt mondjuk majd nekik: ‘Isten hozott!’”

Nasrallah szerint eddig az Ellenállás célja csupán annyi volt, hogy távol tartsa, illetve távozásra bírja az ellenséget, de 1992 után magát Izraelt vették célba.

„Ha be akarnak lépni a földünkre, hogy létrehozzák a „biztonsági zónájukat”, akkor a „biztonsági zónájuk” egy égő pokollá fog válni.”

Végül a Hezbollah vezető megemlített egy sejtelmes választ a brutális támadás viszonzására:

“Az izraeli támadás titkos és váratlan volt; hadd mondjam el ma, hogy a miénk is hasonló jellegű lesz. Nem fogok említeni időt, helyet vagy módot – nem hallani fogjátok a választ, hanem LÁTNI fogjátok azt!”

“Imádkozom Istenhez Gáza, Ciszjordánia és az egész megszállt Palesztina népéért, és imádkozom mindazokért, akik segítenek nekünk az ellenállásban.”

Felrobbantotta Izrael a Hezbollah tagok csipogóit?

Újabb kommunikációs eszközöket robbantottak fel Libanonban (Frissítve)

New York Times: A magyar csipogós cég valójában izraeli fedőcég volt

(Middle East Spectator nyomán Szent Korona Rádió)