Egyre erősödik a katolikus női papságot propagáló szekta

Többször felmerült már különböző szekták részéről, hogy a katolikus egyházban engedélyezni kellene a nők számára a papságba való belépést – szembemenve a katolikus alapvetésekkel. Most a CBS, az egyik legnagyobb amerikai televíziótársaság engedett teret a “Római Katolikus Papnők Szövetségének”, hogy terjesszék elferdült elképzeléseiket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A CBS Mornings sorozat, a “The State of Spirituality with Lisa Ling” a hithez, spiritualitáshoz és valláshoz vezető egyedülálló utakat kutatja. A sorozat legújabb része a New York állambeli nőkre fókuszál, akik egy alulról építkező lázadó mozgalmat vezetnek a “katolikus női papság” támogatására.

Körülbelül 52 millió amerikai vallja magát katolikusnak. Erősen tükrözi a Nyugat eltévelyedését, hogy a Pew Research szerint az Egyesült Államok katolikusainak körülbelül 64%-a támogatja a női papok gondolatát.

Meehan és Mary Theresa Streck – egykori apácák – egyaránt tagja a “Római Katolikus Papnők Szövetségének” – egy világméretű mozgalomnak, amely a nők katolikus egyházi felszentelését támogatja. Ennek a mozgalomnak a női tagjai a Vatikánnal közvetlen szembemenve tartanak szertartásokat és “felszenteléseket”.

„Mária Magdolna energiája feltámad bennünk, és inspirál bennünket egy megújult egyházi modell megalkotására”

– prédikált az épp ellen-szentmisét bemutató papnő.

A római katolikus egyház nem engedi, hogy nőket szenteljenek fel, részben azért, mivel a papoknak Jézus és 12 tanítványának képére nőtlen férfiaknak kell lenniük. A nők, akik részesei ennek a mozgalomnak, nem értenek egyet, és ellenállást alakítottak ki.

A Vatikán nem válaszolt a CBS kommentárkérésére – pedig az ilyen jellegű megkeresések alkalmasak lennének a katolikus egyház alapelveinek megerősítésére.

A “katolikus női papmozgalom” 2002-ig vezethető vissza, amikor hét nőt “szenteltek fel” Németországban. A Vatikán kiközösített minden ismert érintettet, és azt mondta, hogy mindazokat, akik ezután jönnek, szintén kiközösítettnek tekintik.

“A válaszunk az volt, hogy nem fogadjuk el ezt a kiközösítést” – mondta Meehan. “Az általunk szeretett egyházat a papi szolgálat megújított modelljébe vezetjük, hogy megfeleljen a katolikusok szükségleteinek szerte a világon.”

Világszerte körülbelül 300 nőt “szenteltek fel” a nagyobb mozgalom keretében. Streck és Meehan egyaránt “szolgálati doktori fokozattal” rendelkeznek, és elkészítették a “felszentelés folyamatát és szemináriumi tantervét”.

Bár a pápa szerencsére még elutasítja a női papság engedélyezését, egyre népszerűbbek az ezzel egyetértő vélemények, így nem kizárt, hogy pár év múlva ez is teret fog nyerni, hacsak nem szorítják vissza még idejében.

A “német” “katolikus” egyház azt kéri a hívektől, hogy ne szavazzanak az AfD-re

Újabb buzi-ügy: Bese Gergő “sztárpap” buzisága egyszerre kellemetlen a Katolikus Egyháznak és a Fidesznek is

(CBS News nyomán Szent Korona Rádió)