Eltiltották a szerb dzsúdó világbajnokot amiért keresztet vetett az olimpián

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) öt hónapra felfüggesztette a szerb Nemanja Majdov versenyengedélyét, mert a párizsi olimpián keresztet vetett, mielőtt a tatamira lépett.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Majdov megsértette a szövetség vallási kódexét az olimpián, ezért tiltották el őt öt hónapra a versenyzéstől. Az érintett azt mondta, hogy azért büntetik, mert keresztet vetett az olimpián. Hangsúlyozta, hogy nem akar bocsánatot kérni a döntés után.

Majdovot az IJF korábban kétszer – 2018-ban és 2022-ben – figyelmeztette a vallási kódex megsértése miatt.

A szerb sportoló idén nyáron kisebb botrányt okozott azzal, hogy keményen bírálta a bírókat, miután kiesett a párizsi olimpiáról.

A kiváló dzsúdós állítólag többször is Koszovó- és Albán-ellenes magatartást mutatott. Párizsba pedig azért ment, hogy érmet nyerjen, de ez nem sikerült neki, amit nehezen fogadott el.

Majdov a Facebook-oldalán jelentette be, hogy nemrég felfüggesztő határozatot kapott az IJF-től, mert megsértette a szövetség vallási szabályzatát.

Eltiltottak minden versenytől, mert keresztet vetettem, még az edzőtáborba sem mehetek el a többiekkel. Nem fogok bocsánatot kérni a tettemért, bár azt nem tudtam, hogy ilyen súlyos büntetést kaphatok érte. Isten mindent megadott nekem, számomra ő áll az első helyen, és erre büszke vagyok. Ez semmilyen körülmények között nem fog változni. Sajnálom, hogy egy ilyen szép és igényes sportág, mint a dzsúdó, ilyen helyzetbe került. Gyerekként arról álmodtam, hogy legalább egy aranyérmet sikerül nyernem a felnőttek között, de Isten ennél sokkal többet adott nekem. Most megpihenek, majd Urunk, Jézus Krisztus segítségével visszatérek az új kezdethez és az új győzelmekhez

– írta Majdov a közösségi oldalán.

Megalázzák az orosz dzsúdósokat, inkább nem is indulnak az Olimpián

(Index nyomán Szent Korona Rádió)