Dél-Libanon lerohanására szólított fel a Fidesz testvérpártjának cionista politikusa

Ariel Kellner Likud képviselő szerint a kormány jelenleg „nem képes biztonságot nyújtani az észak-izraeli lakosoknak”. És az áldozatot játszó zsidók megint nyílt agresszió elindításán tanakodnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az IDF-nek el kell foglalnia Dél-Libanont, hogy „biztonsági zónát” hozzon létre a Hezbollah ellen – mondta Ariel Kellner Likud képviselő a Maarivnak adott vasárnapi interjújában.

A kormánypárt törvényhozója felszólította a frakcióvezetője, Benjámin Netanjahu miniszterelnök által vezetett kormányt, hogy az északi határ menti feszültségeket libanoni területek elfoglalásával kezelje, a határtól északra, egészen a Litani folyóig.

„A valóságunk nem folytatódhat tovább úgy, ahogy van” 

– mondta Kellner a Maarivnak. „Az egyetlen, elkerülhetetlen következtetés az, hogy a jelenlegi északi határ fenntarthatatlan”.

Kellner továbbá azt állította, hogy a mai határ Izrael és Libanon között korlátozza a kormány képességét, hogy „biztonságot nyújtson az észak-izraeli lakosoknak”.

Amikor arról kérdezték, hogy milyen lépéseket kellene tennie Izrael hadseregének a Hezbollah által északon jelentett fenyegetés megsemmisítésére, Kellner úgy érvelt, hogy Izraelnek két lehetősége van: Vagy létrehozunk egy „biztonsági övezetet” a Litani folyó ellenőrzésével, vagy az élet Észak-Izraelben nem támogatható tovább.

Ez a mi egyenletünk, nincs más megoldás” 

– tette hozzá.

Kellner éppen a júdea-szamáriai illegális települések bővítését szorgalmazó Erec Jiszráél lobbit képviselő törvényhozói küldöttség tagjaként látogatott északra, amikor az Maarivnak nyilatkozott.

Látogatása során Kellner Joáv Gallant védelmi minisztert is támadta, és lemondásra szólította fel.

A Likud törvényhozója szerint Gallant

„már nem az a védelmi miniszter, aki Libanon kőkorszakba való visszabombázásáról beszélt”, és le kell váltani.

Kellner ugyanakkor hangsúlyozta, hogy támogatja Netanjahut, azzal érvelve, hogy a miniszterelnök „továbbra is a győzelemre törekszik” a nemzetközi nyomás közepette.

A húszik rakétázták Izraelt

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)