Zelenszkij reagált a Kijevet érő dróntámadásra

Szombatra virradóan Kijevet és más ukrán városokat is heves orosz dróntámadás ért. Ennek okán Volodimir Zelenszkij újabb kunyerálásba kezdett.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ukrán légvédelem 76 iráni gyártású Sahíd csapásmérő drónból 72-t lelőtt az ország középső, déli és keleti részén fekvő tizenkét régió felett – közölte a légierő. Volodimir Zelenszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta:

Több képességre van szükségünk a légipajzs, a légvédelem és a nagy hatótávolságú rakéták képességének megerősítéséhez, hogy továbbra is megvédjük az életet és a népünket.

A politikus még ebben a hónapban az Egyesült Államokba utazik – írta jelentésében a Reuters brit hírügynökség.

Azonnali beszámolók nem érkeztek áldozatokról, de a hatóságok az ország több részén épületekben keletkezett károkról tettek bejelentést. A kijevi városi hatóságok közölték, hogy szombaton kora reggel dróndarabok hullottak egy önkormányzati épületre a városközponttól északra fekvő Obolon kerületben, de a helyszínen nem keletkezett tűz.

A Kijevet körülvevő régió kormányzója szerint a törmelékek több magánházat és egy kereskedelmi ingatlant is megrongáltak, valamint betörték egy magas lakóépület ablakait. A déli Odessza régióban a törmelék több kereskedelmi épületet és magánházat is megrongált, és több tűzesetet is okozott. Ukrajna számos régiójában három-öt órán át szólt a légiriadó az éjszaka folyamán.

A Nyugat utasította Zelenszkijt, hogy ne kössön békét Isztambulban

Égő termitet szórnak az ukránok az oroszok állásaira

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)