Évtizedek óta húzódó szexuális bántalmazási ügyben újabb pakisztáni pedofilokat ítéltek el

Újabb hét férfit ítéltek el a szigetország legnagyobb gyermekbántalmazási ügyében. Rotherhamben hosszú éveken át több mint 1100 gyermeket és fiatalt abuzáltak szexuálisan “brit”-pakisztáni férfiak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Rotherham városában történtek alapjaiban rázták meg Nagy-Britanniát. 1997 és 2013 között pakisztáni származású brit férfiak több ezer gyermeket és fiatal lányt használtak ki szexuálisan. Az ügyben most további hét férfit ítéltek 25 évig terjedő börtönbüntetésre két kiskorú lány ellen elkövetett nemi erőszak és más bűncselekmények miatt.

A hét elítélt, 38 és 49 év közötti férfi a gyanú szerint 11 és 15 éves korukban molesztálta áldozatait. A sheffieldi koronabíróság által most kiszabott ítéletek 9-től 25 évig terjedő börtönbüntetést jelentenek – írja a PA brit hírügynökség.

Mindkét lányt ideiglenesen gondozóintézetekben helyezték el. Kínzóik rendszeresen autóval mentek értük, cigarettát, alkoholt, pénzt és kábítószert adtak nekik. A lányokat ezután megtámadták, szexuális cselekményekre kényszerítették vagy megerőszakolták őket. Rotherhamben sok más kiszolgáltatott gyermekeket is hasonló módon zaklattak és bántalmaztak.

Az vádlottak kegyetlensége és a bántalmazás megdöbbentő volt, és máig tartó hatással van az életükre

– idézte a PA az ügyészség szóvivőjét.

A nyomozók szerint az esetek a legsúlyosabbak közé tartoznak, amelyek a hosszú ideje tartó, bandák által elkövetett bántalmazások során történtek az észak-angliai városban. A botrány kiterjedtségét egy független vizsgálat tárta fel, amely megállapította, hogy 1997 és 2013 között több mint 1100 gyermek és fiatal vált szexuális erőszak áldozatává a városban.

Az ügy miatt súlyos vádak érték a város rendőrségét és hatóságait. A felügyeleti hatóság 2022-ben közzétett vizsgálati jelentése szerint a nyomozók gyakran nem vették komolyan a kiskorú áldozatokat, félrenéztek, vagy magukat okolták az ellenük elkövetett bűncselekményekért. Felmerült az is, hogy azért nem mertek fellépni a pakisztáni származású elkövetők ellen, nehogy rasszizmussal vádolják őket.

Louisiana állam keményen fellép a pedofilok ellen – Most hatályba lépett törvényük engedi sebészeti kasztrálást is

Negyvenezer gyermek-pornográf tartalmú képet tárolt a számítógépén a pedofil, köztük csecsemőkről készülteket is

Megkínozzák-e még az elítéltek a pedofilokat?

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)